ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Rémálom a repülőgépen: pokoli hőségben ragadt 200  utas

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Elromlott a repülő Törökországból Németországba induló járat klímaberendezésre, ezért a hőség órákra túszul ejtette az utasokat.
Hirdetés
Ad image

Négy órán át szenvedett 200 utas a pokoli hőségben az Antalyából induló Boeing 737-800-as repülőgépen. Németországba tartottak, de elromlott a klíma, a légitársaság pedig még csak vizet sem osztogatott – írta az szmo. Amikor felszálltak a gépre, még nem sejtették, hogy órákig tartó hőségben lesznek foglyok. A Mavi Gök Airlines gépének 20:15-kor kellett volna indulnia Antalyából, ahol este még mindig 41 fok volt. Az utasokat két busszal vitték a repülőhöz, amin már a felszállás előtt hőség tombolt.

A klímaberendezés meghibásodott, és a gép már majdnem egy órája állt a kifutópályán. A hőmérséklet ekkorra már 52 fokra emelkedett. A helyzet egyre drámaibbá vált. „A gyerekek egyre hangosabbak lettek, mindenki erősen izzadt. A helyzet nagyon kockázatos volt” – mesélte egy turista. Hozzátéve, hogy egy férfi pánikba esett, és ez átragadt mindenkire. Az utasok szerint a legénység alig nyújtott segítséget. Ehelyett folytatódtak az előkészületek, és a Boeing a kifutópálya felé gurult. Egy orvos pedig közölte, ha a gép most felszáll, a gyerekek nem fogják túlélni az utat. Végül, közel négyórás késéssel, egy másik repülőgéppel az utasok többsége haza tudott utazni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés