ACNEWS

Rémálom Szilvásváradon: ácsszöget vert a kutya fejébe a nagypapa

Borzalmas kínszenvedést okozott az unokája kutyájának a kegyetlen nagypapa Fotó: Pixabay
Borzalmas kínszenvedést okozott az unokája kutyájának a kegyetlen nagypapa Fotó: Pixabay
A kegyetlen nagypapa 200-as szöget ütött a család házőrzője fejébe, majd az erdőbe vitte, és nyakig elásta.
Hirdetés
Ad image

A szilvásváradi unoka husky kutyusának bűne az volt, hogy mint a fajtársai, ő is gyakran elszökött az egyébként ócska kerítéssel védett portáról. Ezt unta meg a nagypapa, aki rémálomba illő, szörnyű elhatározásra jutott: 200-as ácsszöggel kivégezte az unokája legjobb barátját.

„Mikor sikerült megtalálni, majd hazavinni, a nagyapa úgy döntött, hogy elpusztítja a hároméves, szibériai husky fajtajellegű, hím ivarú ebet. Fogott ezért egy húsz centiméter hosszúságú szöget, és azt az udvaron beleverte a kutya homlokába, amivel beszakította a koponyacsontot” – írta az ügyészség közleményében. A még élő, fájdalmában síró állatot annak gyötrelmeit fokozva elvitte szilvásváradi erdőbe, és nyakig beásta a földbe.

Egy helybéli gombaszedő vette észre az elpusztult kutya fejét a fák között, ezután riasztották a rendőrséget és az állatorvost. A vádhatóság szerint a nagypapa azzal, hogy szöget vert a kutya fejébe, súlyos traumát okozott neki. „Az ezt követő fájdalom és félelemérzet pedig különös szenvedéssel járt a kutya számára” – írta az ügyészség. A tettét beismerő és megbánást tanúsító férfit a bíróság 1 évi, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

„Szemet-szemért, fogat-fogért… Be kellene zárni az ilyen brutális állatkínzót, de sajnos a bíróság nem él az elrettentés fegyverével. Pedig aki képes egy védtelen állatot ilyen kegyetlenül megölni, az a következő alkalommal már emberre támadhat” – fakadt ki az ítélet hallatán Mihály Elek, az ismert berettyóújfalui állatvédő.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés