ACNEWS

2024. April 27.   |   Zita napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Rendőrbosszútól retteg a megvert mohácsi hajléktalan

Legfeljebb 15 év börtönt kaphat a Deák téri késelő fotó: MTI
Legfeljebb 15 év börtönt kaphat a Deák téri késelő fotó: MTI
A két járőrt 2 év és 3 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa.
Hirdetés
Ad image

Szigorú büntetést kapott a mohácsi hajléktalanverő rendőr őrmester és törzsőrmester. Egyikük két éve szolgált Mohácson, a másik csak akkor került ki az iskolából, még próbaidős volt. Két év és három hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel sújtotta őket a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa. Egyikük esetében jogerős az ítélet, a társa fellebbezett ellene. A vád szerint a Mohácson szolgáló őrmester és a törzsőrmester megverte, megalázta Gyulát. Később pedig a szintén hajléktalan Konstantint.

Gyula így emlékezett a történtekre: „...Elkezdték ütni a fejemet és rugdosni a lábamat. Később csupa kék-zöld folt lettem. Könyörögtem nekik, hogy hagyják abba, fázom, és fáj, amit csinálnak. De heccből tovább vertek”. Gyula szerint a rendőr nem állt meg itt. Előbb elektromos sokkolóval próbálta megbénítani őt, majd egyikük csőre töltötte a pisztolyát és ráfogta. A másik járőr felvette videóra az esetet és átküldte a harmadik társának. A botrány után mindkét bántalmazó rendőrt kirúgták, a TEK-esek bilincsbe verve vitték el őket.

Megérdemelte a két rendőr a sorsát

„Megérdemelte a két járőr a sorsát. De ez még mindig kevés ahhoz, hogy megtisztuljon a mohácsi kapitányság. Úgy hallottam, hogy a kollégák közül szinte mindenki látta a botrányos felvételt, mégsem jelentette senki – magyarázta az AcNews-nak egy neve elhallgatását kérő, egykori mohácsi rendőr. – A botrány után a megalázott, megvert hajléktalanok ügyvédhez fordultak, ők tettek panaszt Kaposváron az akkori Somogy Megyei Katonai Ügyészségen.”

Konstantin csak totyogva tud járni

Az AcNews informátora szerint Gyula korábban asztalos volt. Éppen aludt, amikor az élettársa megfulladt, emiatt segítségnyújtás elmulasztásáért több mint egy évre börtönbe került. Amikor kijött, senki nem várta. Inni kezdett, lecsúszott, az utca lett az otthona.

A feljelentés óta ki sem mer jönni a hajléktalanszállóról, fél, hogy a rendőrök bosszút állnak rajta. Sorstársa, a galamblelkű Konstantin bátrabb. Ő csak totyogva tud járni. Ha pénzhez jut, leül a belvárosi sétálóutcába, ahol örömében énekel és udvarol a nőknek. Na, őket verte meg a két rendőr.

A vádirat szerint a két rendőr szolgálatban minden ok nélkül gázsprével lefújta, fejbe rúgta, megalázta őket. Az egyiket pedig arra kényszerítették, hogy léggitározzon és közben énekeljen – írta az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés