ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Retteg a város, megszökött a 13 éves késelő fiú a javítóintézetből

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Bosszútól tart a szökevény késelő áldozata, attól tart, hogy Krisztofer megkeresi őt, amiért feljelentést tettek ellene a rendőrségen.
Hirdetés
Ad image

Megszökött a javítóintézetből Hajdúhadház réme, aki tavalyelőtt 12 évesen megzsarolta, majd késével megszúrta az iskolatársát. B. Krisztofert négy évre zárták javítóintézetbe, de két év után megszökött. Most a város összes rendőre őt keresi, de nyomát sem lelik. Hajdúhadházi áldozatának, Gábornak nincs nyugta támadója szökése miatt. Két heg is őrzi a szúrás nyomát, de lelkében a seb sosem gyógyul meg. Krisztofer azért késelte meg a fiút, mert a zsarolás ellenére sem fizetett neki – írta a Blikk. Családja a szökevény lakóhelyén, Hajdúhadházban rendszeresen járőröznek a rendőrök. Dallos Éva, a megkéselt fiú édesanyja a lapnak elmondta, tartanak a körözött gyerek családjának bosszújától.

Megszökött a kis szörnyeteg

„A kisfiam még nem tudja, hogy az a kis szörnyeteg megszökött. Megyek érte az iskolába, én mondom el neki – mondta szomorúan a lapnak az édesanya. – El tudják képzelni azt, amikor a gyerekem két éve azzal jött haza, véresen, hogy Krisztofer megszúrta őt? Csak azért, mert meg akarta zsarolni, pénzt kért tőle.”

„Az én gyerekem meg nem fizetett. Rendesen dolgozunk, a fiaim is, iskola mellett, diákmunkásként. Gábor el akarta kerülni a zsarolót, de az követte, majd elővette a bicskáját és szúrt. Kétszer, még a kése hegye is beletört a döfésekbe. A fiam meg is halhatott volna. A másik fiam, Tamás is hazajött, ha Krisztofer itt felbukkanna, megvédhesse a testvérét. Kitelik tőle. Bosszúból, amiért nem titkoltuk el a szúrásokat, hanem mentőt, orvost hívtunk, s őt ezért becsukták. „Ez a kisfiú ezt látta otthon, ez a modell, az erőszak, a más javának a megszerzése. Érthetetlen, hogy a mobilt elveszik az iskolában, de azt nem nézik, kinél van kés” – fakadt ki az anyuka.

11 napja nem lelik a fiút

Gábor ma is időben elindult az iskolába, ahogyan ezt két éve is tette. Nem voltak barátok B. Krisztoferrel, csak iskolatársak, egyfelé laktak, így nem volt abban semmi, hogy a gyerekek együtt jártak haza. A hajdúhadházi rém fotója jelenleg is ott virít a police.hu körözési listáján. Ő a legfiatalabb bűnöző, akit a rendőrség mielőbb szeretne kézre keríteni. A helyiek szerint a családja bújtathatja. Otthonuk környékén sok az erdő, a romos ház, egészen biztosak abban, hogy Krisztofer ott keresett menedéket a szökése után.

Krisztofer még csak 13 éves, novemberben lesz 14. Szeptember 5-én szökött meg Debrecenből. Külső munkán voltak, az intézet környékén avart sepertek, amikor elszaladt el az őrök elől. Azóta sem találják. A szökevény háza előtt kétpercenként húznak el a rendőrautók. Az utcán mindig elkiáltja magát valaki, ha meglát egy járőrautót vagy egy idegen kocsit. A család pedig hallgat, szúrós szemmel nézi az idegent. Tőlük aztán nem tud meg senki, semmit a kölyök hollétéről.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés