ACNEWS

Riasztás brutális felhőszakadás, 60 km/h-s szél, jégeső miatt

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A vihar miatt ma senki ne induljon el esernyő nélkül, aki pedig olyan szerencsés, hogy megteheti, az inkább ki se mozduljon hazulról.
Hirdetés
Ad image

Országszerte riasztást adtak ki mára. A késő délelőtti, déli óráktól előbb északkeleten, az Észak-Alföldön, majd jellemzően a délután második felében az ország délnyugati felében alakulhatnak ki zivatarok. Az egymást követő cellákból, illetve a lassú áthelyeződés következtében kis körzetekben előfordulhat felhőszakadásszerű, 15-30 mm csapadék. Jégesőre, illetve zivatar környezetében viharos, óránkénti 55-60 kilométeres széllökésre számíthatunk.

Emberben, állatban és épületben is kárt tesz a közelgő pokoli vihar/fotó: MTI
Eláztatja az országot az érkező heves zivatar Fotó: MTI

Délutánig döntően az ország északkeleti harmadán, majd délutántól délnyugat felől egyre több helyen várható zápor, helyenként zivatar. A nyugati szél élénk, olykor erős lesz, délutántól mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21-27 fok között várható, de az Északi-középhegység északi oldalán néhány fokkal hűvösebb is lehet. Késő este 14-21 fok között alakul a hőmérséklet – írta a met.hu.

Szerdán északon vastag és zárt felhőtömbök boríthatják be az eget, csak rövid napos időszakokra van kilátás. Ezzel szemben délen több napsütés ígérkezik. Az ország több pontján számíthatunk esőre, záporesőre, főleg délen zivatarra. Utóbbiak környezetében fordulhatnak elő átmenetileg erős széllökések, de zivataroktól függetlenül is sokfelé megélénkül az északi, északkeleti irányú szél. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 9-15 fok között alakul. A csúcsérték általában 15-21 fok között várható, de délen, délkeleten ennél egy-két fokkal melegebb is lehet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés