ACNEWS

Rossz hír: Kapás Boglárkának ismét kiújult a betegsége, már a visszalépést fontolgatta

A 4x200-as gyorsváltó csütörtöki fináléja után érezte először Kapás Boglárka, hogy baj van. Tudta, ha így folytatja, akkor abba kell hagynia a tornát.  

Hirdetés
Ad image

A 4×200-as gyorsváltó csütörtöki fináléja után érezte először Kapás Boglárka, hogy baj van. Tudta, ha így folytatja, akkor abba kell hagynia a tornát.  

Kapás Boglárka tanulva a 2020-as magyar bajnokságon rátörő rosszulléteiből, az idén megrendezett budapesti Európa-bajnokságon inkább visszavett a tempóból. Mindezt azért tette, mert a verseny előtt újra jelentkeztek nála a tavaly diagnosztizált autoimmun pajzsmirigybetegségének tünetei.

Az úszónő így is harmadik lett a 400 méteres gyorsúszáson.

„Az előfutam után az is megfordult a fejemben, hogy visszalépek a négyszáz gyors döntőjétől, mert megint rosszul éreztem magam. Valójában a 4×200-as gyorsváltó csütörtöki fináléja után jelentkezett először a gyengeség és a szédülés, onnantól gyakran eszembe jutott: most mi lesz? Emiatt féltem is kihajtani magam a négyszáz gyors döntőjében, tartottam tőle, hogy ha kiadom magamból a maximumot, rosszul leszek”- vallotta be Kapás Boglárka a Nemzeti Sportnak.

A tehetséges úszónő végül arany-, ezüst- és bronzérmet is nyert a bajnokságon.

„Az egyértelmű, hogy stressz hatására, így versenyeken jobban előjön ez a betegség. (…) Úgy látszik, fel kell készülnöm rá, hogy téthelyzetben jelentkezik a gyengeség és a szédülés” – tette hozzá.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés