ACNEWS

Salvini: Az Európai Néppárt soha nem volt ennyire gyenge

A baloldallal szembehelyezkedő, "identitástudatú", konzervatív és jobbközép európai politikai erőt vázolt fel Matteo Salvini, a Liga vezetője a csütörtök este tartott rendkívüli tanácskozásán, amelyet a párt irányvonalának meghatározására hívott össze.

Hirdetés
Ad image

A baloldallal szembehelyezkedő, „identitástudatú”, konzervatív és jobbközép európai politikai erőt vázolt fel Matteo Salvini, a Liga vezetője a csütörtök este tartott rendkívüli tanácskozásán, amelyet a párt irányvonalának meghatározására hívott össze.

A Liga politikusainak nyilatkozatai szerint Matteo Salvini a találkozón mondott beszédében kijelentette, hogy az Európai Néppárt még soha nem volt ennyire gyenge.

„Meggyőződésem, hogy a Liga politikai vonala győzelemre vezet: elképzelhetetlen, hogy belépjünk a néppártba, mivel az alárendelte magát a baloldalnak” – idézték a Liga tagjai Matteo Salvinit.

Úgy vélte, a pártnak nem szabad a baloldal „után futnia”. Ehelyett Matteo Salvini olyan európai parlamenti frakciót szorgalmazott, amely alternatívát jelenthet a szocialistákkal szemben.

A találkozó előtti napon a Liga második számú politikusaként ismert Giancarlo Giorgetti gazdasági fejlesztésért felelős miniszter egy interjúban „európai fordulatot” szorgalmazott. Korábban Giorgetti nem titkolta, hogy a Liga és a néppárt közeledésén dolgozik.

A párttanácskozásról kiszivárgott információk szerint Matteo Salvini azt mondta, a Liga tagjainak véleményét meghallgatja, de a döntéseket ő hozza meg. Sajtóértesülések szerint Giorgetti „teljes támogatásáról” biztosította Salvinit.

Matteo Salvini országos konferenciát hívott össze december 11-12-re, amelyen a Liga programjáról döntenek.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán videókonferencián tárgyalt Matteo Salvinivel és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, a Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökével egy új európai politikai csoport létrehozásáról. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés