ACNEWS

Salvini: Az Európai Néppárt soha nem volt ennyire gyenge

A baloldallal szembehelyezkedő, "identitástudatú", konzervatív és jobbközép európai politikai erőt vázolt fel Matteo Salvini, a Liga vezetője a csütörtök este tartott rendkívüli tanácskozásán, amelyet a párt irányvonalának meghatározására hívott össze.

Hirdetés
Ad image

A baloldallal szembehelyezkedő, „identitástudatú”, konzervatív és jobbközép európai politikai erőt vázolt fel Matteo Salvini, a Liga vezetője a csütörtök este tartott rendkívüli tanácskozásán, amelyet a párt irányvonalának meghatározására hívott össze.

A Liga politikusainak nyilatkozatai szerint Matteo Salvini a találkozón mondott beszédében kijelentette, hogy az Európai Néppárt még soha nem volt ennyire gyenge.

„Meggyőződésem, hogy a Liga politikai vonala győzelemre vezet: elképzelhetetlen, hogy belépjünk a néppártba, mivel az alárendelte magát a baloldalnak” – idézték a Liga tagjai Matteo Salvinit.

Úgy vélte, a pártnak nem szabad a baloldal „után futnia”. Ehelyett Matteo Salvini olyan európai parlamenti frakciót szorgalmazott, amely alternatívát jelenthet a szocialistákkal szemben.

A találkozó előtti napon a Liga második számú politikusaként ismert Giancarlo Giorgetti gazdasági fejlesztésért felelős miniszter egy interjúban „európai fordulatot” szorgalmazott. Korábban Giorgetti nem titkolta, hogy a Liga és a néppárt közeledésén dolgozik.

A párttanácskozásról kiszivárgott információk szerint Matteo Salvini azt mondta, a Liga tagjainak véleményét meghallgatja, de a döntéseket ő hozza meg. Sajtóértesülések szerint Giorgetti „teljes támogatásáról” biztosította Salvinit.

Matteo Salvini országos konferenciát hívott össze december 11-12-re, amelyen a Liga programjáról döntenek.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán videókonferencián tárgyalt Matteo Salvinivel és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, a Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökével egy új európai politikai csoport létrehozásáról. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés