ACNEWS

Sokkoló támadás érte a dánok miniszterelnök asszonyát

Mette Frederiksen / Fotó: Shutterstock
Mette Frederiksen / Fotó: Shutterstock
A nyílt utcán verték meg Dánia miniszterelnök a támadás előtt kampányolt a vasárnapi európai parlamenti választások kapcsán.
Hirdetés
Ad image

Sokkoló támadás érte Dánia miniszterelnökét Koppenhágában. Egy férfi támadt rá Mette Frederiksen miniszterelnök asszonyra és megverte. A támadás Koppenhága egyik központi terén a Kultorvetnél történt, a rendőrség megerősítette a történteket. Egyelőre nem tisztázottak a támadás részletei. Annyi bizonyos, hogy nem sokkal a támadás előtt Mette Frederiksen miniszterelnök a szociáldemokraták uniós jelöltjével kampányolt a vasárnapi európai parlamenti választások kapcsán – írta a TV 2 News.

Több dán politikus kifejezte együttérzését. „Ez semmiképpen sem az a Dánia, amit én ismerek – idézte a Blikk  Mai Mercado jobboldali politikust. Aki  kifejezte aggodalmát a dán társadalomban tapasztalható nagyfokú polarizáció miatt, és amiatt, hogy valaki megtámadhatja az ország miniszterelnökét.

A támadást több európai vezető is elítélte, köztük Charles Michel, az Európai Tanács elnöke. Az elmúlt hetekben több európai politikust is megtámadtak, Németországban többeket is. Robert Fico szlovák miniszterelnökre többször is rálőttek, nemrég hagyhatta el a kórházat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés