ACNEWS

Sorban állnak a hegymászók a Mount Everest csúcsán – VIDEÓ

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Hegymászók rohamozták meg a világ tetejét, ahol sorban állás alakult ki. Végzetes lehet az Everesten kialakult dugó.
Hirdetés
Ad image

A tavasz beköszöntével egyre többen vágnak neki az Everest megmászásának, miután ez a legkedvezőbb évszak. A hőmérséklet emelkedik és a szél is gyengül, így hegymászók százai özönlenek Nepálba, ahol a világ 14 legmagasabb csúcsa közül 8 található. Emiatt azonban végtelen sorok alakulnak ki a Himalája ösvényein, megnehezítve az amúgyis veszélyes utat.

Erről készült nemrég egy videó, amin jól látható, hogy a jó időjárásnak köszönhetően a hegymászók konkrétan megrohamozták a világ tetejét. Azonban az egyik párkány megadta magát a rajta kialakult sor következtében és hat embert magával rántott. Négy embert a rögzítés sikeresen megmentett, azonban ketten a mélybe zuhantak. Azóta keresik őket.

De nem ők az egyetlen valószínűsíthető áldozatai az Everestnek. A Le Figaro arról számolt be a nepáli turisztikai minisztérium közleménye alapján, hogy május 23-án még 2-en eltűntek. Ezzel 4-re nőtt halálos áldozatok száma. Nepál idén egyébként több mint 900 engedélyt adott ki eddig külföldi hegymászóknak, amiból 418 kérvény az Everestre szólt. Ez a szám 2023-ban 600 volt, ebből 18-an vesztették életüket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés