ACNEWS

Súlyos dologra figyelmeztet Németh Lajos

Egyre szélsőségesebb hazánkban az időjárás, aminek bizony nem lesz jó vége.

Hirdetés
Ad image

Egyre szélsőségesebb hazánkban az időjárás, aminek bizony nem lesz jó vége.

Óriási szélvihar tombolt tegnap Magyarországon, ma reggel pedig többen is havazásra ébredtek. Mindezt március végén…

Az elmúlt években a magyar emberek megfigyelhették, hogy egyre szélsőségesebb az időjárás, egyre több a fagykár a mezőgazdaságban, és mintha eltűnni látszana a tél és a nyár. Lapunknak most hazánk legnépszerűbb meteorológusa, Németh Lajos árulta el, hogy mi lehet ennek az oka.

„Az időjárás megy a maga útján. Nem tudunk mit tenni ellene, csak el kell viselnünk. Múlt pénteken Dél-Magyarországon 25 fokot mértek, ami egy kellemes nyári napnak felel meg, mára pedig inkább a januárihoz hasonlítanám az időt. Mindig voltak kilengések a Kárpát-medencében, de ez most egyre gyakoribb. Sokan a globális felmelegedés következményeit látják ebben” – kezdte az AcNewsnak az időjós, aki baljósan látja a jövőt.

„A tegnapi orkán és a múltkori porvihar nem sok jóval bíztat. Az elmúlt években a tél is egyre enyhébb. A mai gyerekek közül sokan már csak a könyvekben találkoznak hóval. 150 évvel ezelőtt a gyümölcsfák egy hónappal később kezdtek el virágzani, manapság már most kihajtanak, így egyre gyakoribb a fagykár is. Ha a tudományos modelleket nézzük, pár év múlva a Kárpát-medence 2 évszakos, azaz mediterrán övezet lesz. Ezzel nem is lenne nagy baj, hiszen élnek Spanyolországban is emberek, csakhogy nálunk túl gyors a váltás. Ez az emberekre, az állatvilágra és a mezőgazdaságra is nagyon kártékony lehet. Szóval fel van adva a lecke…”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés