ACNEWS

Szándékosan zuhant le a repülővel

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Egy Youtuber a nézettség érdekében okozott repülőgép balesetet.
Hirdetés
Ad image

Egy 29 éves Youtuber, Trevor Daniel Jacob elismerte a hatóságoknak, hogy eleve azt tervezte, hogy egy videóban, – amelyet a csatornája népszerűsítésére készített, – lezúzza a repülőgépét. Később összegyűjtötte a repülőgép roncsait, és megszabadult tőlük, hogy megakadályozza a szövetségi nyomozókat a baleset helyszínének vizsgálatában.

Jacob, aki többek között pilóta és ejtőernyős is, beleegyezett, hogy bűnösnek vallja magát egy szövetségi nyomozás akadályozásának szándékával elkövetett megsemmisítés és elrejtés vádjában.

A repülésre 2021. november 24-én került sor. Jacob a Santa Barbara megyei Lompoc város repülőteréről indult, de soha nem állt szándékában leszállni a repülőgéppel – ismerte el Jacob.

Ehelyett azt tervezte, hogy a repülés során katapultál a repülőgépéből, és videóra vette ejtőernyőzés közben, ahogy a repülőgépe lezuhan.

Miután ejtőernyővel leugrott a földre, és rögzítette a zuhanást, a roncshoz túrázott, és magával vitte a zuhanásról készült videóadatokat.

A YouTuber két nappal később jelentette a történteket a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatalnak, de azt hazudta a hatóságoknak, hogy nem tudja, hol van a baleset helyszíne. Nagyjából két héttel később egy barátjával odarepül, felpakolta a roncsot, majd megsemmisítette.

Nagyjából egy hónappal a történtek után feltöltött egy videót a YouTube-ra „I Crashed My Airplane” (Lezuhant a repülőgépem) címmel, amely a balesetet és Jacob ejtőernyővel való kiugrását mutatja.

Néhány nézőnek gyanús volt a mutatvány, számos kommentben rámutattak, hogy Jacob már az elején ejtőernyőt viselt, nem próbált meg biztonságos leszállóhelyre siklani a repülőgéppel, és magával vitte a fényképezőgépét és a szelfibotját, amikor elhagyta a gépet.

Jacob a hatóságoknak elismerte, hogy a videóval pénzt akart keresni.

Azt is, hogy hazudott a szövetségi nyomozóknak, miután benyújtotta a repülőgép-balesetről szóló jelentést, és hamisan állította, hogy a repülőgép nagyjából fél órával a felszállás után teljesen elvesztette a teljesítményét.

Az FAA a közlemény szerint tavaly visszavonta Jacob pilótaengedélyét. A Youtuber várhatóan a következő hetekben jelenik meg a bíróság előtt. 20 év börtönbüntetésre számíthat – számolt be róla a CNN.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés