ACNEWS

Szentté avatják a 15 évesen meghalt milánói fiút

Fotó: www.carloacutis.com
Fotó: www.carloacutis.com
Egy 15 évesen leukémiában elhunyt londoni születésű tinédzser lesz a katolikus egyház legfiatalabb szentje.
Hirdetés
Ad image

Carlo Acutis számítógépes csodagyerek volt, aki 2006-ban bekövetkezett halála előtt segített a római katolikus tanítás online terjesztésében. Csütörtökön Ferenc pápa kimondta hogy Acutisnak egy második posztumusz csodát is tulajdonítanak, ez pedig feljogosítja a tinédzsert a szentté avatásra.

Acutis 1991-ben született Londonban, majd gyermekként Milánóba költözött olasz szüleivel, Andrea Acutisszal és Antonia Salzanóval. Az édesanyja korábban elmondta, hogy fia zsebpénzét a város szegényeinek adományozta. Felajánlotta azt is, hogy támogatja azokat az osztálytársait, akiknek a szülei válófélben vannak. Megvédte fogyatékkal élő társait, amikor bántalmazták őket, és ételt és hálózsákot vitt a Milánóban élő nehéz sorsú embereknek.

Acutis még általános iskolás korában megtanult programozni. Készségeit katolikus szervezetek weboldalainak létrehozására használta, valamint egy olyan weboldal létrehozására, amely a világ csodáit dokumentálta – írja a Guardian.

Az emberek imádkozhatnak olyan elhunytakhoz, akikről úgy hiszik, hogy a mennyben vannak, hogy kérjék, szóljanak Istenhez a nevükben, például kérjék, hogy egy személy meggyógyuljon egy betegségből vagy sérülésből. Ha a szóban forgó személy ezután váratlanul felépül, azt a Vatikán csodának minősítheti. Ha egy elhunyt személynek két csodát tulajdonítanak, és a pápa jóváhagyja, akkor az illető jogosult a szentté avatásra.

Acutis azután került a szentté avatás útjára, hogy Ferenc pápa jóváhagyta a neki tulajdonított csodát: egy hétéves brazil kisfiú meggyógyult egy ritka hasnyálmirigy-rendellenességből, miután kapcsolatba került Acutis egyik pólójával.

A katolikus egyház csodák érvényességét vizsgáló egysége, a Szenttéavatási Kongregáció Orvosi Tanácsa most azt az állítást vizsgálta, hogy egy Costa Rica-i nő 2022-ben Firenzében egy kerékpáros baleset után csodával határos módon gyógyult meg.

A 21 éves Valeria Valverdén sürgősségi koponyaműtétet hajtottak végre, hogy csökkentsék az agyára nehezedő nyomást, és a családjának azt mondták, hogy kritikus állapotban van. Édesanyja hat nappal később az umbriai Assisi városában található Acutis sírjához ment imádkozni lánya gyógyulásáért.

Az egyház közölte, hogy Valverde még aznap lélegezni kezdett lélegeztetőgép nélkül, és visszanyerte felső végtagjai használatát és beszédkészségét. Tíz nappal később kiengedték az intenzív osztályról, és a jelentések szerint a vizsgálatok kimutatták, hogy az agyán lévő zúzódás eltűnt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés