ACNEWS

Szívszorító vallomás a repülőbalesetben elhunyt fiú édesanyjától

Fotó: OMSZ
Fotó: OMSZ
Megszólalt az AcNewsnak a Ráckeresztúr határában repülőbalesetet szenvedett, 19 éves fiát gyászoló édesanya.
Hirdetés
Ad image

Hiszek Istenben. Most Isten segít nekünk a gyászban, hogy elviseljük ezt a mérhetetlen tragédiát – nyilatkozta az AcNews-nak a tragikus sorsú, 19 éves utas édesanyja. „Az én drága fiam mától az égi vizeken evez, az ég felhőin pihen…” -Ezeket a szavakat az édesanya már a közösségi oldalán tette közzé, egy fotó mellett árulkodnak a család fájdalmáról. Mint azt az AcNews megírta, vasárnap délelőtt súlyos repülőgép baleset történt Martonvásár és Ráckeresztúr között, egy mezőgazdasági területen. Sem a gépen utasként ülő fiatalember, sem a pilóta nem élte túl a tragédiát.

Mint azt lapunk elsőként megírta, az Extra 300 típusú repülőt M. József a műrepülő világbajnok Besenyei Pétertől vásárolta. Martonvásár és Ráckeresztúr között egy műrepülő légtér van, ott végzett M. József és utasa különböző figurákat. Sajnos az egyik mutatvány végén a gép több mint 300 kilométeres sebességgel orral a földbe fúródott. Az AcNews megtudta: a tragikus vasárnap délelőtt egy országos bajnok ejtőernyős két fia érkezett a tököli reptérre. „Menjél csak, szállj fel előbb te” – mondta előzékenyen az idősebb fiú az öccsének. Előbbi ennek köszönheti az életét. El sem lehet képzelni, mit érezhet az életben maradt fivér most.

Az AcNewsnak nyilatkozó szakértők szerint a pilóta, M. József a műrepülő gyakorlat közben úgynevezett „G-lockot kapott. Így hívják azt a beszürkült állapotot, amit az óriási mértékű nehézségi terhelés okoz. Ilyenkor a pilóta elveszíti az eszméletét. „Ebben az esetben is ez történhetett, ugyanis az Extra 300-as típusú repülőgépet úgy tervezték, hogy a levegőben nem tud szétesni – nyilatkozta lapunknak egy névtelenséget kérő szakértő.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés