ACNEWS

Szujó Zoltán ad át egy díjat a Forma-1 hétvégi futamán

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
A legendás sportriporter kiskamaszként a mogyoródi pálya mentén a fűben fekve figyelte a száguldó cirkusz világát.
Hirdetés
Ad image

Már most rekordot döntöttek a hétvégi mogyoródi száguldó cirkusz jegyeladásai. A Hungaroringen 38. alkalommal megrendezett Forma-1-es futamra ugyanis, már minden biléta elkelt.

Az idei Magyar Nagydíj ezúttal is tartogat meglepetéseket, hiszen itt tér vissza az élmenők közé Daniel Ricciardo, aki Nyck De Vries ülését örökölte meg az Alpha Tauri csapatában. Úgy tűnik a gumiteszt eredményeit látva a bohém ausztrál versenyző meggyőzte a Red Bull vezetőit, hogy a tudása újra a régi.

Ricciardo célja azonban az, hogy visszaszerezze korábbi helyét a Red Bull autójában. Eltökélt szándéka, hogy Verstappen mellett versenyezezzen. Mindenesetre ezen a hétvégén bizonyíthat, a fél világ árgus szemmel figyeli majd a teljesítményét.

Szujó Zoltán annak idején box utcai riporterként és kommentátorként vált népszerűvé a Forma-1 hazai rajongói között. A hétvégén a Magyar Nemzeti Autósportszövetség (MNASZ) elnökeként kíséri figyelemmel a futamot. Annak a végén ő adja át majd a harmadik helyezettnek járó, díszes herendi serleget.

„Emlékszem, 13 éves voltam, amikor a nagyapámmal először kimentem Mogyoródra, és a fűben fekve néztem végig a Forma-1-es futamot. Meg se fordult a fejemben, hogy valaha én adhatom majd át a világ egyik legjobb pilótájának a díjat” – nyilatkozta az AcNews-nak Szujó Zoltán, aki szerint nagyon kegyetlen, ahogy Nyck De Vriesszel elbánt a csapata, az Alpha Tauri.

„De hát ilyen a Forma-1 világa. A hirtelen döntés pedig amúgy is jellemző a Red Bullra Már most rekordot döntöttek a hétvégi mogyoródi száguldó cirkusz jegyeladásai. A Hungaroringen 38. alkalommal megrendezett Forma-1-es futamra ugyanis, már minden biléta elkelt – kommentálta az MNASZ elnöke a váratlan döntést. – Daniel tudására, mosolyára nagy szüksége van a Forma-1-nek. Ugyanakkor az ő visszatérése komoly figyelmeztetés a Red Bull mexikói pilótája, Sergio Perez számára, aki az időmérő edzésen immár 5. alkalommal nem volt képes bekerülni a tíz legjobb közé.”

Szujó Zoltán lapunknak elárulta: idén 492 ember dolgozik a Magyar Nagydíj sportszakmai lebonyolításán. Ebből 250 ember rendelkezik sportbírói vizsgával, amit az MNASZ képzésén szereztek meg. A 100 zászlólengető között 30 újonc lesz, míg előző években csupán 4-5 új sportbírót osztottak be.

formula1.hu alábbi táblázatában minden benne van, ami a hétvégi mogyoródi események menetrendjével kapcsolatos.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés