ACNEWS

Szuperkarrier: dán takarító lett a magyar gimnáziumi igazgató

Pixabay
Pixabay
A Tanítanék mozgalom egykori vezéralakja a takarítanék elkötelezettje lett.
Hirdetés
Ad image

Fogta magát és feljebb lépett a létrán vagy 1300 kilométernyi fokot – északra. Diplomás egykori igazgatóként a szenny eltüntetésében találta meg életcélját és életnyugalmát Pukli István.

A teleki Blanka gimnázium egykori igazgatója. A Tanítanék mozgalom korábbi vezéralakja.

Alláspontja szerint 44 évesen három gyermekével felelős szülőként nem dönthetett másként.

Dániában dolgozik takarítóként Pukli István – derült ki a Magyar Hangnak adott interjúból, melyben arról beszélt: tökéletesen mindegy, mi a munkája, a lényeg, hogy a gyerekei esélyt kapjanak egy normális felnőttkorra.

Így magyarázta döntését az a szakember, aki egykor az iskolája minőségi oktatásáért volt felelős: „Azt akartuk, hogy minőségi oktatáshoz jussanak, és ezért bármilyen árat hajlandók vagyunk megfizetni” –majd hozzátette: A helyzet nem fog javulni, így aki tudja, szedje a sátorfáját, és költözzön külföldre. Felelős szülő, ha megteheti, nem is dönthet másként.

Pukli István még a 2016-os tanártüntetések idején vált ismertté, idővel azonban felhagyott a közéleti szerepvállalással, és az oktatást is elhagyta.

Döntését azzal indokolta, hogy „mindenkinek a saját családja a legfontosabb”, és a pedagógusoknak is fel kell ismerni, hogy rengeteg olyan állás van, amiért több pénzt fizetnek, mint a tanításért.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés