ACNEWS

Nagy a baj! Lassan felforr a Földközi-tenger vize

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Nem igazán lehet már hűsölni a mallorcai üdülőszigeten. Már tavaly sem volt a legjobb a helyzet, de a napokban már 28,71 fokot mértek a Földközi-tenger felszínén.
Hirdetés
Ad image

Az egész mediterrán térségben extrém hőhullám tombol. A hőmérséklet meghaladja a 40 fokot. Egy aktuális mérési eredmény azt mutatja, hogy jelenleg még a tenger is melegebb, mint valaha – így hiába keresünk valódi lehűlést.

A napokban a víz felszínén 28,71 fokot mértek – közölte a barcelonai székhelyű Tengeri Tudományok Intézete. Ez pedig rekordot jelent. A régi csúcs 28,25 fok volt, amit a 2003-as hőhullám idején érték el.

A turisták által kedvelt görögországi Rodosz szigetét sújtják napok óta az erdőtüzek. Kedden erős szél nehezítette a tűzoltási munkálatokat. Közben az észak-afrikai Algériában 34-re emelkedett a tűzesetek halálos áldozatainak száma. 1500 embert hoztak biztonságba falvakban. A meteorológusok Görögországra még magasabb hőmérsékletet jósoltak.

Törökországban is erdőtűz ütött ki az antalyai üdülőrégióban. Észak-Olaszországban eközben a napok óta tartó tikkasztó hőség után súlyos viharok tomboltak. Milánó metropoliszát és Lombardia nagy részét kedd este sújtotta a vihar. Erős széllökések, heves jégeső volt.

A Földközi-tengeren a helyieknek és a nyaralóknak ismét extrém hőségre kell készülniük, mielőtt kicsit lehűlne a levegő. A meteorológiai hivatal szerint Görögország nagy részén kedden és különösen szerdán jóval 40 fok fölött lesz a hőmérséklet. Az ország nyugati részén szerdán még a 46 fokot is meghaladja a hőmérséklet. Csütörtökön várhatóan 35 fok körülire hűl le a levegő – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés