ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Terroristák miatt törölték a világsztár bécsi koncertjeit

Taylor Swift / Fotó: Shutterstock
Taylor Swift / Fotó: Shutterstock
Terrorfenyegetés miatt elmarad Taylor Swift összes bécsi koncertje, elfogtak két merénylőt, egyikük csak 19 éves.
Hirdetés
Ad image

Elfogtak két terroristát, akik merényletet terveztek Bécsben Taylor Swift amerikai énekesnő csütörtöki és pénteki koncertjén. Kihallgatásuk után a hatóság úgy döntött, mindhárom előadást törlik. Az MTI közlése szerint a hírt Gerhard Pürstl bécsi tartományi rendőrfőnök jelentette be. A rendőrfőnök szerint a konkrét kockázatokat sikerült ugyan minimalizálni, de az általános veszély továbbra is fennáll. Hangsúlyozta, hogy a koncerteken növelik „a terrorellenes komponenst”. Ami azt jelenti, hogy tűzszerészek és speciális járművek, keresőkutyák mellett a WEGA és Cobra elnevezésű különleges egységek tagjai is a helyszínen lesznek.

Az egyik osztrák állampolgárságú gyanúsítottnál közelebbről nem meghatározott vegyi anyagokat foglaltak le a hatóságok. A rendőrség óvintézkedés gyanánt több házat és egy idősek otthonát is kiüríttetett robbanószertől tartva. Ezt Franz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója jelentette be.

Egy 19 éves ternitzi terrorista néhány hete hűséget fogadott az Iszlám Állam terrorszervezetnek. Társát Bécsben fogtak el a hatóságok. Így derült fény arra, hogy Bécsben az Ernst Happel-stadionban tervezték a terrorcselekményt. „Nem volt más választásunk, mint lemondani a három tervezett előadást” – indokolta a döntést a Barracuda Music rendezvényszervező cég az Instagramon.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés