ACNEWS

Tilos lesz a törülköző az olasz tengerparti strandokon

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Szardínián úttörőként a kötelező applikáción keresztüli helyfoglalást és a törölközőtilalmat is bevezetik.
Hirdetés
Ad image

Túlzsúfolt strandok és szemét mindenütt: egyre több olasz tengerparti üdülőhely háborog.

Az olasz Legambiente környezetvédelmi egyesület idei jelentésében 100 méternyi strandon 961 darab hulladékot számolt össze – és ennek 72,5 százaléka volt műanyag.

Néhány úti célnak elege lett ebből – köztük Szardínián is gátat szabnak a látogatók elszaporodásának, és szigorú szabályokat vezettek be. Ezek közé tartozik a strandolók létszámkorlátozása. Így mostantól bárkinek, aki egy szabad strandot szeretne meglátogatni, applikáción keresztül kell regisztrálnia és helyet foglalnia.

A turistáknak legalább 72 órával előre le kell foglalniuk helyüket a strandon egy alkalmazáson keresztül. A fizetendő díj a strandok körüli infrastruktúra karbantartását finanszírozza.

Az egyik, a turisták tömegétől különösen sújtott La Pelosa Stintinói strandon szigorú tilalom vonatkozik a fürdőlepedőkre is. Amelyek amúgy nyaranta szorosan sorakoznak egymás mellett.

„A strandtörülközők miatt rengeteg homokot vesztettünk” – magyarázza a polgármester: ”Nedvesek, és minden homok rájuk tapad.” A törülközős szabálysértők bírsága 100 eurónál kezdődik. Ezt könnyű megspórolni: gyékényszőnyegekkel – írja a Krone.

Azok továbbra is engedélyezettek – és most sok fogy belőlük.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés