ACNEWS

Tiltakozás: Macron úszása előtt a franciák telesz*rják a Szajnát

Kreatívan tiltakoznának az elnökük, valamint a párizsi olimpia ellen a franciák. Egy felhívás arra buzdít mindenkit, hogy sz*rjon bele a Szajnába.
Hirdetés
Ad image

Közeleg az olimpiai játékok kezdete, amit idén Párizsban rendeznek meg. A tervek szerint a Szajnán lesz a nyitó ünnepség, valamint a folyó fontos helyszíne lesz a versenyeknek is. Az elmúlt 10 évben a francia főváros a Blick információi szerint körülbelül 1,35 milliárd eurót költött el arra, hogy javítsa a vízminőséget. Éppen ezért Emmanuel Macron és Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo bejelentette, hogy úszni fognak egyet a Szajnában. Ezzel a kampánnyal akarják bebizonyítani, hogy a játékok résztvevői habozás nélkül elmerülhetnek a várost átszelő folyóban. Éppen ezért az elnök és Hidalgo június 23-án a tervek szerint fürdőruhát húz és elmerül a habokban.

Az ötlettel mindössze az a baj, hogy Macron egy elég jelentős tábor utálja. Finoman fogalmazva. Erre pedig az olimpiai játékok egekbe szökkenő költségvetése is csak rátett. Éppen ezért egy csoport most egy egészen drasztikus tiltakozási módszerrel állt elő. A közöségi médiában „Je chie dans la Seine le 23 Juin” hashtag alatt szó szerint szarvihart hirdettek. A felhíváshoz több ezren csatlakoztak eddig, a cél pedig nemes egyszerűséggel az, hogy pillanatokkal az elnök megmerítkezése előtt közösen végezzék el a nagydolgukat a folyóba. És ez nem minden. Egy táplálkozási szakember azt tanácsolta, hogy előző nap mindenki egyen sok rostot, hogy jobb eredményt produkáljon. Az eseményhez honlap is készült, ahol szépen visszaszámolják a perceket a közös ürítésig.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés