ACNEWS

Tizenhárom éves fiú szívatta a franciákat több száz bombariadóval

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Letartóztattak egy tinédzsert Franciaországban. A gyanú szerint ő áll az elmúlt hónapok több száz bombafenyegetése mögött.
Hirdetés
Ad image

Letartóztattak egy tinédzsert Franciaországban. A gyanú szerint ő áll az elmúlt hónapok több száz bombafenyegetése mögött. A rendőrség kizárta a politikai indítékot, a fiú szerintük személyiségzavarban szenved.

A tanuló ellen csütörtökön indult nyomozás – közölte a rennes-i ügyészség. Azzal vádolják, hogy Franciaország-szerte bombariadókat keltett, különösen repülőterek, bíróságok és egyetemek ellen. A tanuló elismerte, hogy „játékosságból” cselekedett, politikai vagy vallási szándék nélkül.

Bár a fiú külföldi hálózati kapcsolaton keresztül küldte fenyegetéseit, a nyomozóknak végül sikerült a nyomára bukkanniuk. Kezdetben az egész családot őrizetbe vették, de a szülőket és az egyik testvért szabadon engedték, mert semmi közük az ügyhöz.

Az egyre gyakoribbá váló bombafenyegetések komoly fennakadásokat okoztak ősszel Franciaországban. A fenyegetések azután kezdődtek, hogy egy iszlamista megölt egy tanárt Észak-Franciaországban. A bombariadók megbénították a repülőtereket, néha napokra egymás után, és a Versailles-i kastélyt, a turisztikai központot is gyakran érintették.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés