ACNEWS

Tombol Ukrajna: pusztítják a gabonát a lengyel gazdák

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Kijev felszólította a lengyel kormányt, hogy akadályozzák meg a gabonájuk elpusztítását, miután a hétvégén több mint 160 tonna ukrán gabonát semmisítetek meg a lengyel gazdák.
Hirdetés
Ad image

Több mint 160 tonna ukrán gabonát semmisítettek meg Lengyelországban – számolt be a VG. Erre válaszul szólította fel Kijev Varsót, hogy találják meg és vonják felelősségre a tetteseket. Az ukrán gabonaszállítmány célpontja nem Lengyelország volt, a tettesek aközben semmisítették meg a rakományt, miközben áthaladt az országon.

A hírek szerint a szállítmány Gdansk kikötőjébe tartott, onnan szállították volna tovább. A terményt pedig a Bydgoszcz melletti vasútállomáson tették tönkre. Ez pedig nem az első ilyen eset volt, mióta a lengyel gazdák tiltakozásba kezdtek az  ukrán mezőgazdasági import miatt és az Európai Unió zöldmegállapodása ellen. Országszerte körülbelül 30 ezer traktorral torlaszolták el a földművesek az autópályákat, a gyorsforgalmi utakat és a különböző csomópontokat. A héten újabb tiltakozásba kezdenek Varsóban.

„Azokat, akik megrongáltak az ukrán gabonát, meg kell találni és meg kell büntetni” – hangoztatta Kubrakov, majd hozzátette, hogy a lengyel rendőrség már megkezdte az eljárást. Vaszil Zvarics Ukrajna lengyelországi nagykövete „barbárságnak” minősítette az esetet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés