ACNEWS

Törvénnyel védenék a karácsonyt az iskolákban

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Úgy tűnik, a mai időkben már semmi sem magától értetődő.
Hirdetés
Ad image

A Fratelli d’Italia (Olasz Testvérek) nevű jobboldali párt törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentben, hogy megakadályozza a karácsonyi ünnepségek „téli ünnepekké” való átnevezését. A törvényjavaslat célja továbbá, hogy megvédje a betlehemi jászolok felállítását. Az ellenzék soraiból kritiká és gúnyolódást kaptak.

Lavinia Mennuni jobboldali szenátor az elmúlt években egyes iskolai hatóságok által hozott „elfogadhatatlan és kínos döntésekkel” indokolta a törvényjavaslatot. „Más vallások híveire való állítólagos tekintettel megváltoztatják a keresztény karácsony lényegét” – mondta. A karácsony és Olaszország „nemzeti identitása” közötti különleges kapcsolatról is beszélt. Úgy véli, hogy hasonló szabályozást kellene alkalmazni a húsvétra is – írja a blick.ch.

A Fratelli d’Italia a legnagyobb párt az Olaszországot tavaly október óta kormányzó jobboldali hárompárti koalícióban. Kezdetben nem volt ismert, hogy a törvényjavaslatot mikor vitatják meg a parlamentben. Maga Meloni miniszterelnök még nem nyilatkozott erről. A terveket az ellenzék „nevetségesnek” bélyegezte. Luana Zanella zöldpárti képviselő azt mondta: „Mindent be akarnak tiltani, ami nem tetszik nekik”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés