ACNEWS

Totális mozgósítást rendeltek el Ukrajnában – mindenkit elkapnak

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Házról házra járnak a sorozók Harkivban és a nagyvárosokban, bekerítik a a települést, hogy senki ne menekülhessen.
Hirdetés
Ad image

A kijevi hatóságok totális mozgósítást hajtanak végre öt városban, köztük Harkivban. Ezt, orosz források szerint Volodimir Rogov, a Koordinációs Tanács társelnöke jelentette be.

Elmondása szerint a mozgósításra Kosztyantyinivkában, Szlovjanszkban, Pavlogradban, Zaporizzsjában és Harkivban kerül sor. Ez utóbbiban a mozgósítás már az elkövetkező napokban elindul.

„A városokban az utak teljes lezárását tervezik, útakadályokat állítanak fel, szűrőpontokat, és a házakat valamint a lakásokat is sorra járják Ez május 17-18-tól indul” – állítja a forrás.

Rogov azt is hozzátette, hogy a TCC tisztjei a Nemzeti Gárdával és az SBU-val együtt már megérkeztek a fent említett városokba, hogy elvigyék az embereket. Bár sokan rettegnek a népharagtól. – számolt be róla az mk.ru.

Ukrajnában május 18-án lép életbe a mozgósítás megerősítéséről szóló törvény. Minden sorkatonai szolgálatra kötelezettnek 60 napon belül frissítenie kell adatait a katonai nyilvántartásba vételi és sorozási hivatalokban, személyes megjelenéssel vagy a „Katonák elektronikus számláján” történő regisztrációval. Katonai igazolványukat mindenhova magukkal kell vinniük, és a katonai nyilvántartási és sorozási hivatal vagy a rendőrök első kérésére be kell mutatniuk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés