ACNEWS

Trump nem tud óvadékot fizetni – elkobozzák a vagyonát

Donald Trump Fotó: Unsplash
Donald Trump Fotó: Unsplash
Nem tudja kifizetni a 464 millió dolláros óvadékot Trump, amit pénzügyi csalás miatt szabtak ki rá. Lefoglalhatják az ingatlanjait.
Hirdetés
Ad image

Ügyvédei szerint Donald Trump volt amerikai elnök nem tud óvadékot fizetni a rá pénzügyi csalásért kiszabott, mintegy 464 millió dollár (169 milliárd forint) összegben. Ez derül ki egy bírósági dokumentumból, amelyet tegnap hoztak nyilvánosságra New Yorkban. A leendő republikánus elnökjelöltet most az a veszély fenyegeti, hogy elkobozzák az ingatlanvagyonának egy jelentős részét.

Trump ügyvédei polgári perben nyújtottak be fellebbezést a vele szemben kiszabott pénzbírság ellen. Ettől függetlenül a bírság és a kamat összegének megfelelő kauciót kell fizetnie, amire jövő hétfőig van ideje. Ha addig fizet, Letitia James New York-i főügyész már megkezdheti Trump ingatlanainak elkobzását. Az óvadék letétbe helyezése előfeltétele annak is, hogy Trump ügyvédei fellebbezési kérelmét a bíróság megvizsgálja, és az ítéletet a döntésig felfüggesztik.

Trump ügyvédei azonban most kifejtették, hogy a szükséges összegű óvadék kifizetése „gyakorlati képtelenség”. Sikertelen erőfeszítéseik részeként Trump és a többi vádlott 30 biztosítótársaságot keresett fel a pénz előteremtése érdekében. A biztosítóknak azonban vannak olyan szabályai, amelyek tiltják, hogy ingatlant fogadjanak el biztosítékként – számolt be a Krone.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés