ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Trumpot egy Kalasnyikovval akarta lemészárolni a merénylője

Trump / Fotó: Shutterstock
Trump / Fotó: Shutterstock
A volt amerikai elnök éppen golfozott, amikor a Kalasnyikov géppisztolyos merénylőt ártalmatlanították a titkosszolgálat emberei.
Hirdetés
Ad image

Lövéseket adtak le a Donald Trumpot védő titkosszolgálat emberei egy Kalasnyikovval felfegyverzett férfira a golfpálya mellett, ahol a volt elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt tartózkodott. A hatóság merényletkísérletként kezeli az ügyet a Szövetségi Nyomozó Iroda közlése szerint. Az incidenst követő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a gyanúsított, Ryan Wesley Routh fegyverét hátrahagyva autóval menekült el. Később a szomszédos Martin megyében fogták el. A helyi rendőség képviselője közölte, hogy a férfi az őrizetbe vételekor nyugodtan viselkedett. A meneküléshez használt járműre egy szemtanú hívta fel a figyelmet, az autót később elektronikus rendszám-leolvasóval találták meg – írta az atv.

A Palm Beach megyei rendőrség, a Szövetségi Nyomozó Iroda, a titkosszolgálat és az ügyészség közös tájékoztatóján az is elhangzott, hogy a férfi 250-450 méterre volt Trumptól. Aki a golf klub területén játszott. Bemutattak egy fotót a hátizsákról, amelyben a támadáskísérletnél használt fegyver, egy AK-47-es fajtájú gépkarabély lapult. Egy sportkamerát is találtak a golfpálya drótkerítésénél.

Őrizetben van a merénylő

A Szövetségi Nyomozó Iroda illetékese arról számolt be, hogy a vizsgálatra minden erőforrást rendelkezésre bocsátanak. További szakembereket küldtek a területre, és a lakosságtól is információkat gyűjtenek. Az ügyészség képviselője elmondta, hogy a gyanúsított őrizetben van, és a vádemelés előkészítésén dolgoznak. A titkosszolgálat képviselője úgy fogalmazott, hogy a volt elnököt érintő „fenyegetettségi szint magas”.

A megyei rendőrhatóságot vezető Ric Bradshaw szerint a lakosságot nem fenyegeti veszély. Arról is beszámolt, hogy a Donald Trump biztonságáért felelős ügynökök az eljárásrendnek megfelelően biztosították a területet. Így fedezték fel a fegyverest. A hatósági vezető megjegyezte, hogy Donald Trumpot volt elnökként a védelem más szintje illeti meg, mint egy hivatalban lévő elnököt. Ugyanakkor elismerését fejezte ki a titkosszolgálat beavatkozásáért, amivel sikerült megelőzniük a támadást.

Megerősítették Trump védelmét

A volt elnök védelméért felelős titkosszolgálat és Donald Trump kampánycsapata is azt közölte, hogy a politikus biztonságban van. Amit később Donald Trump a közösségi oldalán közzétett üzenetben megerősített. A republikánus elnökjelöltet a biztonságáért felelős egységek a közeli otthonába, a Mar-a-Lago rezidenciába vitték, amely körül szintén megerősítették a védelmet.

Mint azt az AcNews megírta, Donald Trump ellen július 13-án a Pennsylvania állambeli Butler városban egy választási gyűlésen már követtek el merényletet. Akkor a támadónak, a 20 éves Thomas Matthew Crooks-nak, aki egy közeli épület tetején rejtőzött, több lövést sikerült leadnia. Donald Trump a fülén szenvedett könnyebb sebesülést, ugyanakkor a kampányesemény közönségének egyik tagja meghalt, ketten súlyosan megsebesültek. A fegyverest a titkosszolgálat mesterlövésze lőtte le. A Butlerben elkövetett merényletkísérlet nyomán hiányosságokat találtak a Dolnald Trump védelmét ellátó hatóságok munkájában. Azzal egy időben megerősítették a volt elnök körüli biztonsági intézkedéseket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés