ACNEWS

Tudtad? Erre valók a kocsi szélvédőjén látható fekete pöttyök

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Autószakértők árulták el, mire szolgálnak valójában a fekete pontok az autón. Sok sofőr talán nincs tisztában ezzel rejtett funkcióval.
Hirdetés
Ad image

Egy autóértékesítő nemrég elárulta, mi a célja ezeknek a szélvédőn található fekete pöttyöknek. A pontmátrixként ismert foltok a hőmérséklettel kapcsolatosak.

Kiderült, hogy a hőmérséklet egyenletes eloszlásához van köze. Csökkenti az optikai torzulást és a lencsésedést vezetés közben.

„Ez akkor történik, amikor az egyszínű fekete vonal sokkal gyorsabban melegszik fel, mint a szélvédő üvege. Ez optikai torzulást okoz, ami miatt vagy az egyenes vonalak görbének tűnnek, vagy befelé, a középpont felé hajlanak” – mondta a szakértő.

A pöttyök emellett segítenek megőrizni az uretán tömítőanyagot, amelyet az üveg és a keret összetartására használnak. Ez biztosítja, hogy a szélvédő szilárdan a helyén maradjon – írja a DailyStar.

„Az üveg és az autó kerete közötti érintkezési pontként szolgálnak” – folytatta a szakértő. „Marásokat hoznak létre a felületen, így érdesebbé teszik azt, így a ragasztó jobban tud tapadni az üveghez.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés