ACNEWS

Új táblák figyelmeztetnek a szabályos parkolásra Budapest belvárosában

A szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a VII. kerületi Nefelejcs, Dohány és Wesselényi utcában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.   

Hirdetés
Ad image

A szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a VII. kerületi Nefelejcs, Dohány és Wesselényi utcában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.   

A közlemény szerint a fővárosban évente több mint kétezer olyan esetet regisztrálnak, amikor szabálytalanul parkoló autó akadályozza a BKK járatainak haladását.
„Ezek a forgalmi helyzetek nemcsak a közlekedésszervező társaságnak okoznak plusz munkát, hanem az utasokat is akadályozzák abban, hogy a megfelelő időpontban elérjék úti céljukat” – hívták fel a figyelmet. Hozzátették, hogy az esetek mintegy fele a belvárosi trolibuszvonalakat érinti, ahol a szűk utcák és „az áramellátáshoz való kötöttség miatt” sokkal nehezebb kikerülni a rossz helyen parkoló autókat.
A BKK szerint ezért kerültek az új táblák az említett helyszínekre: az idén a Nefelejcs utcában mintegy 48 órát állt a forgalom, míg a Dohány utcában több mint 36 óra, a Wesselényi utcában pedig csaknem 12 óra volt a „zavarok” összideje.
A társaság arra kéri az autóval közlekedőket, hogy csak a kijelölt parkolóhelyeket és azokat is csak szabályosan használják, ezzel segítve a közösségi közlekedés járműveinek haladását.
Ha a szabálytalanul parkoló autók akadályozzák a járműveket, az illetékes hatóságok elszállíthatják azokat, a gépkocsi tulajdonosa pedig 10 ezertől 30 ezer forintig terjedő pénzbírságra számíthat – figyelmeztettek a közleményben.
 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés