ACNEWS

Újabb őrület, ezért veszélyes a nyaki Barbie Botox

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A Barbie Botox hashtag jelenleg több mint 7 millió megtekintéssel rendelkezik a TikTok-on
Hirdetés
Ad image

Az emberek egy része már nem csak a barbie baba arcot kér a plasztikai sebészétől. Sokan szeretnének olyan kecses és vékony nyakat is, mint amilyen ezeknek a babáknak van. A közösségi oldalakon már vírusként terjed a „tökéletes” megoldás. A sebészek, – és sajnos gyakran totális amatőrök is – botoxot (ami köztudottan idegméreg) fecskendeznek a nyakat tartó trapézizomba (köznapi nevén csuklyás izom) és máris megcsodálható a végeredmény.

Fotó: @skinsation.la/TikTok

Az eljárást az orvosok eredetileg arra találták ki, hogy segítse a súlyosan túlterhelt trapézizmok miatt kialakult migrént és az erős nyaki fájdalmat. Isabelle Lux, egy 32 éves amerikai influenszer ajándékba kapta a kezelést. Az esküvőjére készülve szerette volna karcsúsítani a vállát, hogy a nyaka minél kecsesebbnek tűnjön. Mint kiderült 40 egységnyi botoxot fecskendeztek a nyakát tartó trapézizomba.

„Egész idő alatt arra gondoltam, hogy ha minden jól megy, az nagyszerű lesz, és alig vártam, hogy megoszthassam (az interneten). Ha rosszul sül el, akkor pedig jobb, ha figyelmeztetem az embereket. Szóval alapvetően úgy gondoltam, hogy bármi is történik, el fogom mondani az embereknek”.

„Igazából eléggé megijedtem – mondta. – Ha egyszer (a botox) bejutott, már nem lehet visszafordítani. Az első héten rengeteg fájdalmat, feszültséget és merevséget éreztem a nyakamban, a vállamban és a hátam felső részén. Nagyon, nagyon aggódtam” – mesélte közvetlenül a kezelés után az influenszer. Két hónappal később azonban Lux boldogan újságolta, hogy jobban érzi magát, mint valaha. Azóta már egy újabb kezelést tervez a téli hónapokra.

„Amikor a botoxot egy izomba fecskendezik, az megszakítja a kapcsolatot a környező idegekkel. Idővel ez az izom gyengüléséhez és bénulásához vezet. Közvetve tehát az izom elsorvad” – nyilatkozta dr. Parisha Acharya, a CNN szakértője.

Lux a Barbie Botox kifejezést büszkén magának tulajdonítja. „Abból az ötletből jött, hogy jobban hasonlítasz majd egy Barbie-ra, ha megcsináltatod, ami szerintem nem rossz dolog – mondta. – Meghosszabbítja a nyakat, karcsúsítja a vállakat, és nagyon finom testalkatot eredményez, ha jól csinálják.”

Amennyiben a kezelést helytelenül vagy rossz dózisban adják be, a botox teljesen megbéníthatja az izmot – részletezte dr. Acharya – Az idegméreg időnként elvándorolhat az eredeti injekció beadásának helyéről is, gyengítve ezzel más környező izmok idegkapcsolatát. Abban az esetben, ha ez a nyak környékén történik, befolyásolhatja a nyak azon funkcióját, amely elengedhetetlen a fej megfelelő tartásához.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés