ACNEWS

2024. June 19.   |   Gyárfás napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Újra aranyos fiú lett Milák Kristóf

MIlák Kristóf / Fotó: MTI- Kovács Tamás
MIlák Kristóf / Fotó: MTI- Kovács Tamás
Milák Kristóf 100 méter pillangón aranyérmet nyert a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat második, barcelonai állomásán.
Hirdetés
Ad image

A Honvéd 24 éves klasszisa, aki az áprilisi országos bajnokságon egy év szünet után versenyzett újra, a 2022-es római Európa-bajnokság óta szerdán első alkalommal ugrott medencébe nemzetközi viadalon.

Milák először az 50 méter gyors döntőjében volt érdekelt, ahol 22.25 másodperces idővel negyedik lett – ebben a számban bő hónapja a Duna Arénában olimpiai szintet érő 21.89-es olimpiai szintet érő egyéni csúccsal nyert. A magyar úszó egy századdal maradt le az ezüstéremtől, amely holtversenyben lett a olasz Alessandro Miressié és a holland Kenzo Simonsé. A számot London olimpia bajnoka, Rio de Janeiro és Tokió ezüstérmese, a 33 éves francia Florent Manaudou nyerte éppen Milák áprilisi idejével. A szám másik magyarja, Szabó Szebasztián 22.33 másodperccel holtversenyben hatodik lett.

Ezt követően a 100 méter pillangó fináléjában is érdekelt volt Milák, a szám ötkarikás ezüstérmeseként 50.95 másodperces idővel diadalmaskodott, ezzel beállította saját, 2021-es versenyrekordját, az országos bajnokságon győztes teljesítményéből pedig öt századot faragott.

Férfi 400 méter vegyesen Zombori Gábor harmadik (4:17.44), Verrasztó Dávid pedig negyedik (4:17.90) lett, de mindketten messze voltak az olimpiai szinttől (4:12.50).

Férfi 100 méter háton a jelenleg olimpiai indulónak tekinthető – második a hazai szintesek rangsorában – Jászó Ádám negyedikként csapott célba (54.86), míg a 200-on Tokióban ötödik és a hosszabb távon most Párizsra készülő Telegdy Ádám nyolcadik lett (55.96).

Női 200 méter pillangón Sebestyén Dalma 2:10.39 perccel negyedik helyen végzett.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés