ACNEWS

Ukrán nők bosszúja: válás helyett frontra vitetik a férjeiket

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Az asszonyoknak hála, gyűlölt férjekre, sógorokra, fivérekre csapnak le könyörtelenül a sorozótisztek, és viszik őket a katonának.
Hirdetés
Ad image

A hadköteles korú, de gyűlölt férfiaktól válóper helyett sokkal olcsóbb és gyorsabb módon szabadulnak meg az ukrán nők. Feljelentik őket a sorozó bizottságoknál. Az irgalmatlan sorozótisztek pedig azonnal viszik őket a kiképzőközpontokra, onnan pedig irány a front. Ahol átlagban 4 óra alatt meghalnak az alig kiképzett katonák. „Nyílt titok: a mozgósítást elkerülni igyekvőket leggyakrabban a feleségek szokták feljelenteni. Így oldják meg a családi konfliktusokat” – mondták el az ukrán Hromadske hírportálnak a hadkiegészítők és a toborzóirodák dolgozói. Ez tovább rontja a hadsereg megítélését, melyre Ukrajnában egyre többen büntetőtestületként tekintenek.

A toborzók szerint a problémáért elsősorban maguk a hadköteles ukránok felelősek, akik elfelejtik időben megújítani felmentéseiket, nem teljesítik az ehhez szükséges követelményeket vagy megpróbálnak elmenekülni a hadsereg elől.  A sorkatonaságra kötelezettek körének kibővítése óta egyre gyakrabban érkeznek telefonhívások az irodákba – írta a vg.hu.

„Felvesszük a telefont, és egy nő pontosan elmondja nekünk, hol találjuk a férjét, majd kéri, minél előbb kapjuk el. Rengetegen vannak, akik minket használnak fel családi gondjaik orvoslására, vagy épp a bosszúállásra„– nyilatkozta Katerina Hubrij, a Vinnicjai megyei toborzási és szociális támogatási központ alkalmazottja. Szerinte ez is hozzájárul ahhoz, hogy a hadseregre rengetegen büntetőtestületként tekintenek. A hadkiegészítő szerint a lakosság növekvő ellenszenvének oka a megfelelő kommunikáció hiánya. Mindenki tisztában van azzal, hogy szükség van emberekre a frontvonalon, de sokan nem hajlandók teljesíteni a hazájukkal szemben fennálló kötelességüket” – jelentette ki.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés