ACNEWS

Varga Judit: Magyarország toleráns ország, minden felnőtt úgy él, ahogy szeretne

Magyarország toleráns ország, a keresztény szabadság jegyében minden felnőtt úgy él, ahogy szeretne - jelentette ki az igazságügyi miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

Hirdetés
Ad image

Magyarország toleráns ország, a keresztény szabadság jegyében minden felnőtt úgy él, ahogy szeretne – jelentette ki az igazságügyi miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

Varga Judit elmondta: a Benelux-államok által kezdeményezett deklaráció „szándékos téves állítással indít, miszerint a magyar gyermekvédelmi csomagba helyezett passzusok nyíltan diszkriminatívak, nyíltan sértik a véleménynyilvánítás szabadságát, ez egész egyszerűen nem igaz”.

Hozzátette: hiába kérte, hogy „olvassák együtt” a jogszabály szövegét, mutassanak rá a bírálók azokra a sorokra, ahol bármelyik társadalmi csoport szerzett jogát csorbítják. A miniszter úgy látja, a kritikusokról „lehullanak” azok az érvek, amelyek szerint az európai emberi jogi charta passzusai kimondják, a szülő joga meghatározni, hogy milyen nevelést kíván biztosítani a gyerekének.

Varga Judit kifogásolta azt is, hogy „úgy köröztetnek tagállami deklarációkat, hogy a megfogalmazásuk előtt nem vették a fáradságot, hogy felvegyék a kapcsolatot a magyar kormánnyal, és pontosítsák a szavak értelmét, a törvény valódi alkalmazási körét”.

A 7-es cikkely szerinti eljárásról szólva a miniszter elmondta, az már több mint három éve tart, és a keddi ülésen is jelezte, hogy érdemes lenne leválasztani róla azokat az ügyeket, amelyek tisztán jogi kérdéseket tartalmaztak, és már tisztázták őket. Rámutatott: a Sargentini-jelentés jelentős része politikai, ideológiai kérdésekről szól, „politikai boszorkányüldözés”. Ide sorolta a migráció kérdését, a családpolitikai és nemzetpolitikai felfogásbeli különbséget, amelyekről úgy fogalmazott, „nem fognak nyugvópontra jutni, ezért az eljárás akár örökké is tarthat”.

Varga Judit úgy értékelte: az EU ideológiai tússzá vált, a 7-es cikkely szerinti eljárás már a születésétől fogva politikai zsarolóeszközként működik, és már a keletkezése sem felelt meg a jogszabályoknak, hiszen nem a jogról szól, hanem nyílt politikai egyet nem értést fejez ki, és ehhez kapcsol különböző zsarolóeszközöket. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés