ACNEWS

Varga Mihály: A választás tétje, hogy merre megy tovább Magyarország

Az országgyűlési választás igazi tétje, hogy merre megy tovább Magyarország április 3. után - fogalmazott a pénzügyminiszter csütörtöki pápai fórumát megelőző sajtótájékoztatóján.

Hirdetés
Ad image

Az országgyűlési választás igazi tétje, hogy merre megy tovább Magyarország április 3. után – fogalmazott a pénzügyminiszter csütörtöki pápai fórumát megelőző sajtótájékoztatóján.

Varga Mihály kiemelte: az a kérdés, hogy visszafordul-e abba az irányba Magyarország, amelyet 2010-ben maga mögött hagyott, vagy pedig folytatódik az az építkezés, amely az elmúlt évtizedet jellemezte.

A 2010 előtti és utáni időszakot kell mérlegre tenni – mondta.

Közölte: sok veszély veszi körbe Magyarországot – a migráció, az Ukrajnában zajló háború és a koronavírus-járvány – ezért is van szükség olyan stabil kormányzásra, amely az elmúlt években már bizonyított.

A pénzügyminiszter elmondta: a családtámogatások széles köre épült ki Magyarországon, amely segíti a gyereket vállaló, nevelő családokat, az otthonteremtési kedvezményekkel pedig könnyebben lehet lakáshoz jutni. Felsorolta azt is, hogy miként segíti a kormány az adórendszer átalakításával a fiatalokat, a családosokat és a munkaadókat.

Varga Mihály közölte: a 2010 előtti 3,7 millió ember helyett 4,7 millió ember dolgozik.

Kovács Zoltán, a Veszprém megyei 4-es országgyűlési egyéni választókerület kormánypárti jelöltje elmondta: a 87 települést magában foglaló választókörzetben 2018 és 2022 között épületek, utak újultak meg, a Magyar falu programból is sok beruházás valósulhatott meg.

Hozzátette: Pápán európai uniós és magyarországi forrásokból tízmilliárd forintot meghaladó fejlesztés történt, Zircen is mintegy kétmilliárd forint értékben zajlottak beruházások, és a vörösiszap-katasztrófa után újjáépített Devecser is „sok újdonságot tud felmutatni a ciklusban”.

A kormánypárti jelölt kitért arra, hogy mintegy 50 templom megújítására csaknem félmilliárd forintot biztosított az állam, a pápai plébániatemplomban pedig 1,2 milliárd forintos fejlesztés kezdődik meg hamarosan. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés