ACNEWS

Vége van a Rózsadomb egyeduralmának: már ide költözik inkább a budai elit

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Évtizedek óta híres arról a Rózsadomb, hogy ez a budai elit menedéke. A jelek szerint azonban fordult a kocka: már nem itt épülnek a legdrágább házak.
Hirdetés
Ad image

Az újépítésű budapesti ingatlanok átlagos négyzetméterára az év első negyedében 1,655 millió forintra emelkedett. Ez azt jelenti, hogy a múlt év végéhez képest 3,1 százalékkal nőttek az ingatlanárak a fővárosban. Éves viszonylatban azonban mindössze 5,1 százalékkal emelkedett a négyzetméterár átlag értéke, ami a jelentős számú piacra került új lakásnak és annak köszönhető, hogy a fejlesztők többsége igyekezett elkerülni vagy minimalizálni az áremelést.

Az Index arról számolt be az Otthon Centrum felmérése alapján, hogy sokak meglepetésére a legdrágább kerület már nem a legendás Rózsadomb. 3,31 millió forintos árral már az I. kerületben kérik a legtöbbet a fejlesztők egy négyzetméterért, míg a II. kerület 3,15 milliós fajlagos árral ugyancsak megelőzte az V. kerületet, amely 3,081 milliós átlagos négyzetméterárral a harmadik legdrágább kerület. A XII. kerület lett ezzel a negyedik helyezett, a maga 2,94 milliós négyzetméterárával.

Szerencsére a többi kerületben már nem ilyen borsosak az átlagárak. Bár tény, hogy így is megfagyhat az egyszerű ember ereiben a vér. A budai és a belvárosi kerületek többségében 1,5 millió felett alakul az újépítésű lakások átlagos négyzetméterára. Félig meddig jó hír, hogy az ilyen otthonok a VIII. kerületben csak 1,44 milliós négyzetméteráron kelnek el. Ellenben a XI. kerület 1,68, a III. kerület 1,7 és a IX. kerület 1,8 milliós irányáraival szemben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés