ACNEWS

Vérfürdő a donyecki piacon: 27 ember halt meg az ukrán bombázásban

A helyi piacot és üzleteket érte az ukránok barbár bombázása /Fotó: Grafika
A helyi piacot és üzleteket érte az ukránok barbár bombázása /Fotó: Grafika
27 halott, 25 sebesült: Ukrajna tagadja, hogy köze lenne az orosz ellenőrzés alatt álló város bombázáshoz.
Hirdetés
Ad image

Huszonhét ember meghalt és 25 megsebesült, amikor az ukrán erők bombázták az orosz ellenőrzés alatt álló kelet-ukrajnai Donyeck városá. A hírt vasárnap Denisz Puszilin, a donyecki régió oroszok által kinevezett vezetője adta közzé. A Reuters szerint az oroszbarát vezetés Ukrajnát hibáztatja, a térségben aktív ukrán csapatok azt állítják, hogy nem köthető az ukrán sereghez a támadás.

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Alekszej Kulemzin, a város oroszok által kinevezett polgármestere arról beszélt, hogy az ukrán erők egy forgalmas területet bombázta. Azt, ahol üzletek és egy piac található.

Az ukrán hadsereg egyik, a térségben tevékenykedő csoportja ugyanakkor azt közölte, hogy nem ők hajtották végre a támadást – írja a BBC. A helyszíni fotókon és videókon síró emberek és a város egyik piacának közelében, a véráztatta havon fekvő holttestek láthatóak. Donyeck városát és a tágabb kelet-ukrajnai régió egyes részeit először 2014-ben foglalták el az oroszok által támogatott erők, és a területet azóta részben Moszkva ellenőrzi – írta a hvg.hu. A város mintegy 20 kilométerre van a frontvonaltól. A Donyeck városához közeli területeken – köztük Marinkában és Avdijivkában – zajlanak az utóbbi időben a leghevesebb harcok.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés