ACNEWS

Vérfürdő Szombathelyen: két társát felgyújtotta, egyet megszúrt

Húsz év börtön vár a kegyetlen hajléktalan férfire/fotó: Pixabay
Húsz év börtön vár a kegyetlen hajléktalan férfire/fotó: Pixabay
Vádat emelt az ügyészség egy hajléktalan ellen, akire 20 év fegyház vár, amennyiben a bíróság bűnösnek találja.
Hirdetés
Ad image

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki két hajléktalan társát felgyújtotta. Később összevitatkozott egy harmadik társával, azt pedig késsel mellbe szúrta – adta hírül a Vas Vármegyei Főügyészség.

Hogy mitől került gyilkos hangulatba a hajléktalan, az a Szombathelyi Törvényszék tárgyalásán majd kiderül. A vádirat szerint a férfi tavaly augusztusban egy szombathelyi parkolóban ivott a barátaival. Ekkor egyikük lábán a gézkötést szándékosan meggyújtotta. A lángok átterjedtek a szerencsétlen férfi másik lábára, a ruhájára, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, a kórházban meghalt.

Érthetetlen, hogy a gyújtogató gyilkost miért hagyták szabadlábon, mert két hónappal később egy másik szombathelyi, földön fekvő férfit is felgyújtott. Bár az áldozatnak a földön hemperegve sikerült eloltani a lángokat, nyolc napon túl gyógyuló, súlyos égési sérüléseket szenvedett.

És a gyújtogató még mindig nem hagyta abba az ámokfutást. Egy szombathelyi hajléktalanszállón vita közben leszúrta a szobatársát. Szerencsére ő túlélte a támadást, ami súlyosabb következményekkel is járthatott volna.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés