ACNEWS

Vérfürdőt rendeztek Ukrajnában az oroszok, rengeteg a halott

Fotó: Grafika
Fotó: Grafika
Az orosz hadsereg rakétával felrobbantott egy ukrán kórházat és egy főiskolát, majd azt állította, hogy katonák voltak benne.
Hirdetés
Ad image

Félszáz ember meghalt Ukrajnában és több mint kétszázan megsebesültek, miután kedden két orosz ballisztikus rakéta csapódott be kórházba és egy főiskolába Poltava városában. A jelek szerint nagyon kevés figyelmeztetés érkezett a közelgő támadásra, így a bent tartózkodóknak nem volt idejük menedéket keresni. A mentési munkálatok még jelenleg is tartanak – írta a BBC alapján a Blikk. Vélhetően Iskander-M típusú rakéták végeztek ekkora pusztítást, amelyek akár 700 kilogramm robbanóanyagot több, mint 500 kilométerre képesek szállítani és 10-30 méteres pontossággal célba juttatni.

A célpont a közép-kelet-ukrajnai Poltava városa volt, amely Harkivtól csaknem 130 km-re délnyugatra fekszik. Ez nem egy frontvonalbeli város, de egyes ballisztikus rakéták hatótávolságán belül van. A több mint 300 ezer lakosú város az Oroszország keleti támadása elől menekülők otthona lett az elmúlt időben. Nyár elején Oroszország célba vett egy Poltava környéki repülőteret. Akkor azt állította, hogy ukrán harci repülőgépeket semmisített meg. A keddi támadás azonban magát a várost érte, részben lerombolva egy épületet, a törmelék alá temetve az embereket. A történtek miatt háromnapos gyászt rendeltek el Poltavában, közölte Philip Pronin regionális vezető a Telegramon.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés