ACNEWS

Vérlázítóan enyhe ítéletet kapott a drogosan gyilkoló taxis

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Ez normális? Bekokózva, 135 kilométeres sebességgel rohant a vétlen családapa autójába a taxis, két év fogházra ítélte a bíróság.
Hirdetés
Ad image

Vérlázítóan enyhe ítéletet, két év fogházat kapott a bedrogozott taxis, aki jogosítvány nélkül 135 kilométeres sebességgel száguldva megölt egy vétlen családapát a Ferihegyi úton. Pedig H. Szilveszterre hét év letöltendő börtönbüntetést és az autóvezetéstől való végleges eltiltást kért az ügyész. Ehhez képest a bíróság a letartóztatásból szabadon engedte a gyilkos taxist. A bíróság a férfit a vádtól eltérően csak halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek. És ezért őt 2 év fogházra ítélte, és 5 évre eltiltotta a járművezetéstől.

Felvetődik a kérdés: ha ezért a bűncselekményért nem jár végleges eltiltás a vezetéstől, akkor miért jár?

Nincs ember, akinek ne nyílna ki a bicska a zsebében a bíró döntése miatt. A tragédia 2020. február 4-én történt, a Fővárosi Főügyészség tegnap súlyosabb büntetést, és a gyilkos taxis ismételt letartóztatását kérve fellebbezett a felháborító ítélet ellen. Az áldozat Halgas Tibor a Fradi, a Videoton és a Diósgyőr egykori focistája volt, aki Pilisen a kölyökcsapat edzőjeként dolgozott. Gyilkosa korábban feltett egy videót a közösségi oldalára, amint az Üllői úton 200-zal száguld. Máskor egy pisztoly és egy üveg whisky mellett pózolva azt írta: megyek dolgozni. Ez a bejegyzés 2020. február 4-én is az oldalán virított, amikor a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton 135 kilométeres sebességgel előzve beleszáguldott Halgas Tibor autójába.

Az is bizonyos, hogy a tragédia időpontjában a taxis még csak nem is vezethetett volna autót, mert korábban a büntetőpontjai miatt bevonták a jogosítványát. Ráadásul a gyanú szerinti bűncselekményt három másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el. A 24 úgy tudja, több szabálysértési ügye is volt korábban, és külföldön is elítélték ittas vezetés miatt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés