ACNEWS

2024. October 05.   |   Aurél napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Vidnyánszky hazudott Szász Júliáról, kiborult a sérült színésznő

Szász Júlia / Fotó: YouTube
Szász Júlia / Fotó: YouTube
Nem kapott milliókat a Rómeó és Júlia színdarab főszereplője, aki határozottan cáfolta a Nemzeti Színház igazgatójának állítását.
Hirdetés
Ad image

Hazudott a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila arról, hogy az előadás közben lezuhant megsérült Szász Júlia 5 millió forintot kapott. Mint ismert, Vidnyánszky Attila pénteken hosszú interjút adott az Origónak. Amiben többek között azt mondta, hogy november óta fejenként több mint 5 millió forintot kapott a két színész a táppénzen felül, különböző jogcímeken. A Telex vette észre, hogy a Rómeó és Júlia női főszereplője több ponton is cáfolta Vidnyánszky állításait.

Nem létező milliókat emleget Vidnyánszky

„A Nemzeti Színházban történt baleset egyik áldozataként ezen a ponton fontosnak érzem, hogy megszólaljak” – írta a Facebook oldalán Szász Júlia. A színésznő bejegyzéséből kiderül: Vidnyánszky állításai köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. A legdurvább csúsztatás, hogy a két sérült színész „eddig november óta fejenként több mint ötmillió forintot kapott a táppénzen felül, különböző jogcímeken.” Viszont Szász Júlia szerint ez nem igaz, a Nemzeti Színház a mai nappal bezárólag kéthavi fizetést (összesen 988 922 Ft) utalt a számára.

„A baleset óta táppénzen vagyok. Munkabaleset esetén 100%-os táppénz jár, ám a színházzal kötött szerződésem és az abban szereplő adózási formám miatt (ekho) a táppénzem összege kéthetente 90 050 Ft.” Ezután a megsérült színésznő szó szerint idézi Vidnyánszky állítását: „A pénteki napon bekövetkezett, nagyon sajnálatos baleset után már hétfőn kéthavi fizetést utaltunk át nekik, és azóta is folyamatosan utalunk.” Ehhez képest az igazság Szász Júlia szerint december 14-én ismét átutalták egyhavi bérét. De azóta nem utaltak neki.

Júlia december óta nem kapott fizetést

„A balesettel összefüggésben az alábbi összegeket kaptam januárban a biztosítótól (a színház csoportos személybiztosítása):

10 000 Ft (csonttörés)

10 000 Ft (keresőképtelenség)

50 000 Ft (gyógyulási támogatás)

30 000 Ft (kórházi tartózkodás 11.10 – 11.15.)

75 000 Ft (kórházi tartózkodás 11.20 – 12.04.)

100 000 Ft (műtét)

Összesen: 275 000 Ft.

Világosan látszik, hogy a táppénzen kívül folyósított összeg meg sem közelíti, nemhogy meghaladja az 5 000 000 forintot. Kártérítést nem kaptam, még folyamatban van a megegyezés.” Az már csak hab a tortán, hogy a Nemzeti Színház igazgatója magát nem, viszont a megsérült színésznőt annál inkább hibáztatja a bekövetkezett balesetért. “…azt nem ismerjük el, hogy kizárólagos felelősség terheli a színházat. Ha ilyen esetben kizárólagosságot állapítunk meg, precedens értékű lesz. Itt a színész is hibázott” – nyilatkozta a lapnak Vidnyánszky.

„Jelenleg még tart a rendőrségi nyomozás a balesettel összefüggésben. Az illetékes szervek meg fogják állapítani, hogy kik a felelősök. Vidnyánszky Attila nem állapíthatja meg, hogy ki hibázott, ez nem az ő tisztsége” – reagált Szász Júlia a Nemzeti Színház direktorának előrehozott ítélettel felérő nyilatkozatára. Azóta a színésznő FB oldalára megállás nélkül özönlenek az együttérző, bíztató hozzászólások.

„A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát! Vidnyánszky szégyene a magyar színházi világnak és bárkinek aki felelős vezető pozícióban van. Mondjon le minél gyorsabban és vállalja a felelősséget az életveszélyes díszletért!” – reagált Júlia bejegyzésére egy olvasó. „

„Drága Júlia, a Bátrak földjében kedveltem Önt meg. Végtelenül sajnálom a balesetét és az azóta is tartó igazságtalanságot. Nem is értem, hogy tudott évekig dolgozni a szörnyeteg igazgató társulatában? Remélem a felépülése után más színházban újra látható lesz, és várom a Bátrak földje folytatásában, vagy más filmben is a megjelenését! Jobbulást kívánok!” – tette hozzá egy színházrajongó.

Kedves Júlia! A balesetmentes munkavégzés feltételeinek biztosítása a munkáltató feladata. Így egyértelmű, hogy ezt a hazug alakot terheli a felelősség. Ha egy építkezésen összedől az állványzat, és sérülés történik, már viszik is a rendőrök az építésvezetőt….. Javaslom, minél hamarabb forduljatok munkajogászhoz, hogy ő a vizsgálatokba is betekintsen, nehogy eltűnjenek bizonyos dokumentumok” – aggodalmaskodott egy másik olvasó.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés