ACNEWS

Világrekordot dönthet a Karthago együttes

foto: Karthago együttes / facebook
foto: Karthago együttes / facebook
Még a Guiness rekordok könyvébe is bekerülhet a Karthago együttes. 45 éve játszanak ugyanabban a felállásban.
Hirdetés
Ad image

A Karthago együttes idén lesz 45 éves. Sok zenekar van a világon, amelyik ennyi idős, vagy akár még idősebb is, de amelyik ugyanabban a felállásban játszik ennyi ideje, olyan se Magyarországon, se Európában nincs. Sőt, tán a világon sem.

– Elismerik a „rekordotokat”? – kérdeztük Szigeti Ferencet, a zenekar alapítóját.

– A Guiness Book magyarországi képviselőjétől átvehettük az ezt igazoló dokumentumot. Kilenc hónappal ezelőtt már írtam a londoni Guiness Book-nak egy előterjesztést, hogy a mi példánk valószínűleg egyedülálló a világon is, és kértem, hogy ezt vizsgálják meg. Ha valósnak találják, akkor ezt ott is ismerjék el hivatalosan, és kerüljünk be a könyvbe.

– Hogyan készültök a szülinapra?

– Sok helyszín felmerült. Utoljára a Papp László Sportarénában volt nagy koncertünk. Ott szimfonikus zenekarral játszottunk, de most másik fellépő helyet kerestünk. A legjobbnak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot találtam. 2024. június 15-én lesz a koncert. Sokat beszéltünk a zenekarban arról, hogy rock koncertnek jó-e ez a helyszín, mert azok „állósak” szoktak lenni, ez pedig „ülős”. Meglepetésemre mindenki örömmel fogadta, és úgy döntöttünk, hogy legfeljebb a közönség feláll majd, és az még látványos is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés