ACNEWS

Visszakézből: Putyin nukleáris gyakorlatot tart az ukrán határon

Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Az orosz elnök nukleáris gyakorlatot rendelt el az ukrán határ közelében. Rakétaegységek, légi és tengeri erők vesznek részt benne.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin nukleáris hadgyakorlatot rendelt el Ukrajna közelében. Az orosz vezérkar már megkezdte az előkészületeket. A rakétaegységek mellett a légi és a haditengerészeti erők is részt vesznek benne.

Az orosz védelmi minisztérium is megerősítette: A gyakorlatok „az orosz nem stratégiai nukleáris erők harci feladatok végrehajtására való felkészültségének növelését szolgálják” – közölték. A gyakorlatok reakciót jelentenek „a nyugati tisztviselők provokatív kijelentéseire és fenyegetéseire”.

Putyin hadügyminisztériuma azt is közölte, hogy a gyakorlatokra a közeljövőben kerül sor. Azt azonban még nem jelentették be, hogy pontosan mikor és hol. A gyakorlatokon részt vevő egységek egy sor intézkedést hajtanak végre, hogy „kidolgozzák a nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítésével és alkalmazásával kapcsolatos kérdéseket” – írja a heute.at.

Putyin az Ukrajna elleni 2022. februári támadása óta többször fenyegetőzött atomfegyverek bevetésével. A célja az, hogy elbizonytalanítsa Ukrajna támogatóit. Az USA világossá tette, hogy katonai választ adna egy ukrajnai orosz atomfegyverhasználatra – az ukrán területen lévő összes orosz csapat megsemmisítésével.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés