ACNEWS

Álhír, hogy viszi a pénzt a NAV a magyar kórházakból

Fotó: AcNews
Fotó: AcNews
Laptársunk szerint a jászberényi kórház számlájáról több millió forintot emelt le az adóhivatal inkasszóval, de két pesti kórház is bajban van. A NAV cáfol.
Hirdetés
Ad image

Kórházak ellen indított végrehajtási eljárást a NAV – írja a Népszava, e szerint a jászberényi Szent Erzsébet kórház számlájáról 57 millió forintot emelt le az adóhivatal inkasszóval. De a végrehajtási eljárás alá vont adósok között a Népszava két fővárosi kórházat is talált. Az egyik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelő Intézet, a másik a Károlyi Sándor Kórház.

A lap a történtekkel kapcsolatban kérdésekkel fordult a kórházfenntartóhoz. Viszont a Országos Kórházi Főigazgatóság válaszában azt állította, hogy „hazánkban nincsen fizetésképtelen, állami fenntartású kórház. Kórházaink gazdasági működése stabil, köszönhetően a kormányzati beavatkozásoknak”.

Az AcNews.hu korábban megírta, hogy a magyarországi kórházak tartozása meghaladta a 110 milliárd forintot. Ezért korábban a kormány közbe is lépett, terveik szerint két lépcsőben, 104 milliárd forintot fordítanak a rendezésre. Csakhogy a kórházak adóssága havonta 20 milliárd forinttal növekszik.

A NAV reagált, miszerint: Álhír, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal inkasszót hajtott végre a Jászberényi Szent Erzsébet kórház számláján. A valóság ezzel szemben az, hogy a NAV sem most, sem a korábbiakban nem folytatott végrehajtási eljárást a jászberényi kórházzal szemben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés