ACNEWS

Vonat gázolta halálra a 36 éve szökésben élő bankrablót

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A rabló és ex-focista Marco Müller 36 évig volt szökésben. Egy vasúti pályán történt balesetben vesztette életét Jura megyében.
Hirdetés
Ad image

Marco Müller bankrabló, a Young Boys csapat egykori focistája 36 év szökés után február 26-án halt meg Jura megyei szülővárosában, Bassecourtban. A 71 éves férfi a vasúti pályán történt balesetben vesztette életét. Feltehetően vonat sodorta, gázolta el.

Müller egyik rokonával végzett összehasonlító DNS-vizsgálat segítségével sikerült azonosítaniuk az élettelen testet, amelyet nemrégiben találtak a BKW energiaipari vállalat egyik alállomása közelében.

A rendőrségnek egy láda konyakot küldött

Müller az 1980-as években több bank- és pénzszállító rablást követett el. Az első letartóztatása egy bohózathoz hasonlított. Mintegy 100 rendőr tartott ellenőrzést Develier és Bassecourt települések között. Müller felfegyverkezve hajtott be az ellenőrzőpont közepére. Később megszökött a börtönből és Franciaországba menekült. Viccből egy láda konyakot küldött a jurai rendőrségnek karácsonyra. A hatóságok nem örültek az ajándéknak…

Megszökött a börtönből

1987-ben Müllert végül Franciaországban tartóztatták le, és ott egy évet töltött börtönben. Majd 1988-ban adták ki Svájcnak.

Ugyanebben az évben azonban megszökött a Bern kantonban található Thorberg börtönből, és eltűnt a színről. Két genfi és delsbergi pénzszállító rablás miatt kellett volna bíróság elé állnia. Korábban már megszökött a kanton fővárosában, Jurában lévő börtönből, ahol más jura- és neuchâtel-i rablások miatt ült. A rabló azonban soha nem élt a fegyverével.

Bűnözői karrierjének teljes zsákmányát közel hárommillió frankra ( kb. 1 176 000 000 forint) becsülik – írja a blick.ch.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés