ACNEWS

Vonatpótló hajó is segíti a közlekedést Nagymaros-Visegrád és Zebegény között

A csütörtöki viharban a Nagymaros és Szob közötti vasúti pályaszakaszra sárlavina zúdult a hegyoldalról. Vonatpótló hajót állítottak forgalomba a pótlóbuszok mellett - a szobi vonalon, Nagymaros-Visegrád megálló és Zebegény között péntektől - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

Hirdetés
Ad image

A csütörtöki viharban a Nagymaros és Szob közötti vasúti pályaszakaszra sárlavina zúdult a hegyoldalról. Vonatpótló hajót állítottak forgalomba a pótlóbuszok mellett – a szobi vonalon, Nagymaros-Visegrád megálló és Zebegény között péntektől – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A menetidő 30-35 perc a két kikötő között, a hajójáratokon a vasúti bérleteket, igazolványokat és vasúti menetjegyeket elfogadják – írták.
A hajójáratok reggelente a zebegényi és a nagymarosi kikötőből is 6, 7 és 8 órakor indulnak.
Napközben a nagymarosi kikötőből 10:10-kor, 12:10-kor, 14:10-kor és 16:10-kor indul menetrend szerinti hajó Zebegénybe.
 Zebegényből menetrend szerinti hajó indul Nagymaros érintésével Visegrádra: 11, 13, 15 és 17 órakor.
Az esti csúcsidőszakban a hajójáratok a zebegényi és a nagymarosi kikötőből is 18, 19 és 20 órakor indulnak – közölte a Mávinform.
A vonatközlekedés azért szünetel, mert a csütörtöki viharban a Nagymaros és Szob közötti vasúti pályaszakaszra sárlavina zúdult a hegyoldalról.
Emiatt a Budapest-Szob vonalon a vonatok csak Nagymarosig közlekednek, onnan indulnak vissza a Nyugati pályaudvarra. A pótlóbuszok Nagymaros és Szob között Kóspallag-Márianosztra útirányon át, illetve Szob-Szob alsó-Zebegény útirányon viszik az utasokat. A Szob/Párkány határállomáson ki- és belépő nemzetközi vonatok kerülő útirányon át közlekednek, Komárom, illetve Rajka érintésével.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés