ACNEWS

2024. July 08.   |   Ellák napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Vörös miniszterelnököt kapnak a britek

Keir Starmer / Fotó: Shutterstock
Keir Starmer / Fotó: Shutterstock
Keir Starmer ellenzéki Munkáspártja egyértelműen megnyerte a parlamenti választásokat Nagy-Britanniában.
Hirdetés
Ad image

Hatalomváltás lesz Angliában. Az első szavazás utáni előrejelzések szerint Keir Starmer ellenzéki Munkáspártja egyértelműen megnyerte a parlamenti választásokat az Egyesült Királyságban. A 61 éves politikus így valószínűleg Rishi Sunak miniszterelnök utódja lesz, akinek Konzervatív Pártja súlyos vereséget szenvedett.

A csütörtökön késő este közzétett adatok szerint a Munkáspárt az alsóház 650 mandátumának egyértelmű többségét szerezte meg. Rishi Sunak miniszterelnök kormányzó Konzervatívok viszont megsemmisítő vereséget szenvedtek.

Zelenszkij alig várja

Az ukrán elnök azt reméli, hogy az előrehozott parlamenti választások eredményeit követően partner lesz az új brit kormánnyal. Az államfő ezt az X-en jelentette be. Gratulált a Munkáspártnak és annak vezetőjének, Keir Starmernek a választási győzelmükhöz.

„Ukrajna és az Egyesült Királyság megbízható szövetségesek voltak és maradnak is. Továbbra is megvédjük és előremozdítjuk a közös értékeket – az életet, a szabadságot és a szabályokon alapuló nemzetközi rendet” – írta Zelenszkij.

Az államfő sok sikert kívánt az új kormánynak mind a belügyekben, mind pedig Nagy-Britannia vezető szerepének megerősítésében a világ színterén – írja az Unian.

„Várom, hogy szorosan együttműködhessek az ukrán-brit partnerség megerősítése és a nemzetközi béke és biztonság helyreállítása érdekében” – tette hozzá Zelenszkij.

Emellett az elnök köszönetét fejezte ki jó barátjának, Rishi Sunaknak az Egyesült Királyság kormányának folyamatos támogatásáért vezetése alatt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés