ACNEWS

Wagner-vezér: Oroszország atombombát dobhat Belgorodra

Fotó: Prigozsin / képernyőkép
Fotó: Prigozsin / képernyőkép
Jevgenyij Prigozsin Wagner-főnök hónapok óta bírálja az orosz katonai vezetést. Most az orosz Belgorodról szóló őrült elmélettel keltett feltűnést.
Hirdetés
Ad image

Prigozsin valószínűtlennek tartja az ukrán hadsereg „masszív veszteségeiről” szóló orosz jelentéseket. Az orosz védelmi minisztérium azon kijelentése, miszerint a hadsereg összesen „1500 katonát” ölt meg, és több mint 28 páncélozott járművet semmisített meg egy ukrán offenzíva visszaverése során, „vad fantázia” – mondta az orosz zsoldoscsoport vezetője. „Másfélezer ember megsemmisítése egyetlen nap alatt (…) mészárlás lenne” – magyarázta Prigozsin egy online tartott beszédében.

Prigozsin nyilatkozatában aggodalmának adott hangot. A zsoldosvezér attól tart, hogy az orosz hatóságoknak az a „buta ötlete” támadhat, hogy atomtámadást hajtsanak végre Belgorod orosz határvidékén. „Nem ezért vonulunk vissza Belgorodban, és hagyjuk őket, hogy előrenyomuljanak, mert más területére félelmetes bombákat dobni, de a saját országunkban megtehetjük” – tűnődött Prigozin. Ez megtörténhet például, ha az ukrán hadsereg elfoglal egy falut a régióban.

Ezután megismételte azt a fenyegetést, hogy a Kreml parancsa nélkül megvédi Belgorodot, és két hetet adott a védelmi minisztériumnak Belgorod kiürítésére.

Belgorod az elmúlt napokban azért került a címlapokra, mert az ukránbarát harcosok a saját földjükön támadták meg az oroszokat. Több ember meghalt, és több tucat ház dőlt össze. A nőknek és gyerekeknek el kellett hagyniuk otthonukat. A város az azonos nevű megye gazdasági és közigazgatási központja, lakossága körülbelül 350 000 – írja a blick.ch

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés