ACNEWS

Zelenszkij retteg: megint likvidálta egy belső ellenségét

Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Ha már az ukrán elnök a külső megszállókkal, az oroszokkal nem bír el, a belső ellenségeire fókuszál – sikerrel.
Hirdetés
Ad image

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön kiadott rendeletében menesztette hivatalából az állami tisztségviselők, köztük az ő személyi védelmét is ellátó Ukrán Állambiztonsági Hivatal (UDO) vezetőjét, Szerhij Rugyot.

Zaluzsníjről nincs hír, pedig a brit nagykövet tisztét fogadta el. Az ukrán elnök hónapok óta minisztereket, főtisztviselőket meneszt, zárat börtönbe, tábornokokat cserél.

Most Rugy lett a soros. 2019 óta vezette a hivatalt. Zelenszkij nem indokolt.

Két nappal ezelőtt azonban nyilvánosságra hozta az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a kémelhárítás, hogy merényletkísérleteket hiúsítottak meg Zelenszkij és több magas rangú ukrán politikai, illetve katonai vezetők ellen, amelyeket állítólag az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tervelt ki – írta az Ukrajinszka Pravda hírportál. A szakszolgálatok leleplezték az állambiztonsági hivatal két ezredesét, akiket a nyomozás eredménye szerint az FSZB beszervezett a merényletek végrehajtásával megbízott ügynökhálózatba. A két tisztet hazaárulás és terrortámadás elkövetésében való közreműködés gyanújával letartóztatták.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés