ACNEWS

Zelenszkij tudja: Isten ukrán zászlót visel a vállán

Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Zelenszkij érzelmes felhívást intézett a lakossághoz az ortodox húsvét alkalmából. Az ukránokat összefogásra szólította fel.
Hirdetés
Ad image

Az ukrán elnök a kijevi Szent Szophia székesegyház előtt üzent az embereknek videón keresztül. „Isten ukrán zászlót visel a vállán. Egy ilyen szövetségessel az élet biztosan győzni fog a halál felett” – mondta az államfő.

Zelenszkij felszólította a lakosságot, hogy imádkozzanak egymásért és a fronton lévő katonákért. „Az ukránok akaratát nem lehet megtörni. Az ukránok csak akkor térdelnek le, ha imádkoznak és soha nem a megszállók előtt.”

A háború ellenére Ukrajnában megünnepelték a húsvétot, sokan összegyűltek vasárnap az ortodox áldásra. Oroszországban is ünnepeltek. Vlagyimir Putyin elnök részt vett a központi istentiszteleten Moszkvában. A Krisztus Megváltó székesegyházban tartott istentisztelet alatt Putyin többször keresztet vetett, és csatlakozott a gyülekezethez a húsvéti köszöntésben. Az istentiszteletet Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház feje vezette. Putyin közeli szövetségese és az ukrajnai háború támogatója imáiban Oroszország „szent határainak” védelmét kérte – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés