ACNEWS

Zelenszkij újraindítaná a háborút

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
„Újraindításra van szükség” – mondta Zelenszkij a RAI olasz televíziónak vasárnap sugárzott interjújában.
Hirdetés
Ad image

A népszerű katonai főparancsnok, Valerij Zaluzsnij esetleges leváltásáról szóló ismételt találgatások kapcsán Zelenszkij kijelentette, hogy az állam számos katonai és politikai vezető képviselőjének leváltásán gondolkodik, nemcsak a hadsereget érintve. „Gondolkodom a leváltáson. Az ország egész vezetése a kérdés”.

Az ukrán elnök kifejtette, hogy egységre és bizalomra lenne szükség. „Ha nyerni akarunk, mindannyiunknak össze kell fognunk. Nem szabad elbátortalanodnunk, megfelelő és pozitív energiával kell rendelkeznünk. A negatívitásnak otthon kell maradnia. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy feladjuk” – mondta Zelenszkij.

Zelenszkij és Zaluzsnij között a múltban többször is voltak nézeteltérések. Novemberben a tábornok kijelentette, hogy a háború patthelyzetbe került, amiért az elnök megrovásban részesítette. Ezt megelőzően az ukrán hadsereg csak korlátozott sikereket ért el az orosz hadsereg állásai elleni ellentámadással a mintegy 1000 kilométer hosszú fronton – írja a krone.at.

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, a köztiszteletben álló tábornok elutasította az elnök lemondásra vonatkozó kérését. A legfőbb parancsnoki tisztség lehetséges utódjaként Olekszandr Szirszkij hadseregfőnököt és Kijlo Budanov katonai hírszerzési főnököt nevezték meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés