ACNEWS

Zelenszkij fenyeget: háború lesz Oroszországban

Zelenszkij a hazaárulással egy szinten emlegeti a korrupciót Fotó: Unsplash
Zelenszkij a hazaárulással egy szinten emlegeti a korrupciót Fotó: Unsplash
Egyre gyakoribban a Moszkva elleni legutóbbi dróntámadások. Az ukrán elnök sötét sorokat intézett az oroszokhoz.
Hirdetés
Ad image

Az orosz légvédelem tegnap lelőtt egy drónt a Moszkva környéki Odinszovóban, míg két másik drónt megzavartak és a moszkvai üzleti negyedbe zuhantak.

Ukrajna a biztonsági politikájának megfelelően nem ismerte el a vasárnap kora reggeli csapásokat, Moszkva azonban Kijevet hibáztatta. A múlthéten ez volt a harmadik ilyen támadás a fővárosi régió ellen, és a negyedik ebben a hónapban.

Az ukrán légierő szóvivője szintén nem vállalta a felelősséget, de azt mondta, hogy az orosz nép látja az ukrajnai orosz háború következményeit.

„Mindazok, akik azt gondolják, hogy a háború ’nem érinti őket’ – már megérintette őket. Oroszországban már van egy bizonyos félelem: hogy valami berepül, és hangosan. Az orosz belföldön már nem beszélnek békéről vagy nyugalomról. Megkapták, amit akartak”– mondta Jurij Ihnat

A szóvivő utalt az Oroszországhoz csatolt Krím elleni vasárnap kora reggeli dróntámadásra is. Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy 16 ukrán drónt lőttek le, nyolc másikat pedig elektronikus zavarással semlegesítettek. Áldozatokról nem számoltak be – írja a Guardian.

Volodimir Zelenszkij elnök vasárnap esti videóbeszédében azt mondta:

„A háború fokozatosan visszatér Oroszország területére – szimbolikus központjaiba és katonai bázisaira -, és ez egy elkerülhetetlen, természetes és teljesen igazságos folyamat.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés