ACNEWS

Zöldségeket beszél Karácsony Gergely, mi kérünk elnézést érte

A plug-in-hybrid autókra a hatóság adta ki a zöld rendszámot Fotó: Toyota
A plug-in-hybrid autókra a hatóság adta ki a zöld rendszámot Fotó: Toyota
Kamu zöld rendszámokat emleget a főpolgármester, ékesen bizonyítva, hogy oly sok más között a hibrid autókhoz se konyít, de ez nem akadálya annak, hogy zöld-ségeket mondjon…
Hirdetés
Ad image

Már a zöld rendszámos autókat támadja Karácsony Gergely, azon belül is a plug-in hybrid hajtással működő kocsik kerültek a célkeresztjébe. Az apropót az adta, hogy Párizsban népszavazást tartottak: a városi terepjárók vezetői háromszor annyi parkolási díjat fizessenek, mint a kisautók tulajdonosai. Hagyján, hogy a hírt ujjongva posztolta Budapest főpolgármestere a közösségi oldalán. De ő még tovább is gondolta azt. Szerinte ugyanis érdemes lenne a fővárosiak véleményét kikérni arról, hogy a plug-in hybrid autók ingyen parkolhatnak Budapesten.

„Természetesen van logika abban, hogy a városra kevésbé ártalmas, zéró kibocsátású autók ingyen parkolhassanak. Na de abban, hogy a naponta ingázó, kamu zöld rendszámos autók még ingyen is foglalják a parkolóhelyeket, abban mi a logika?” – teszi fel a kérdést Karácsony.

De mielőtt milliárdokért népszavazást rendelne el, valamit elárulunk. A plug-in hybrid autók egy töltéssel, tisztán elektromos üzemmódban, típustól függően 70 – 100 kilométer megtételére alkalmasak. Amelyikben lemerül az akkumulátora, a beépített benzin vagy dízelmotorral képes eljutni egy töltőállomásra, vagy akár haza. Ahol újra feltöltheti azt. Aki Fótról, Gödöllőről vagy Budaörsről, Zsámbékról autózik a fővárosba, annak épp ezért éri meg plug-in hybrid. Alapesetben egy töltéssel haza is ér, és nem szennyezi a levegőt. Ellentétben a főpolgármester benzinmotoros szolgálati Skodája, aminek bérlete van a buszsávra (is).

És azt állítani, hogy kamu zöld rendszám van valamennyi plug-in hybrid autón, akkor is egetverő baromság, ha a főpolgármester szájából hangzik el. Aki plugin hybrid autóval vásárol, annak jár a zöld rendszám.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés